Rust en Ontspanning


Een reis vol herinneringen_Sylvia van Ostende

Een reis vol herinneringen

 

in een zoektocht naar de legendes van Wales

 

Wanneer twee vriendinnen een reis naar Wales winnen zijn ze door het dolle heen. Juist nu ze bijna 25 jaar vriendinnen zijn. Tijdens de reis gaan ze terug naar het verleden met ontroerende, grappige en aangrijpende herinneringen. De vriendinnen hangen de toerist uit en bezoeken pittoreske plaatsjes, mooie vergezichten en lokaties waar legendes plaats zouden hebben gevonden. Daarbij ontbreekt het ze niet aan een dosis humor, inventiviteit en de juiste bagage. Maar dan krijgt de reis ineens een andere wending.

 

Dit boek is geschreven door Sylvia van Ostende en zij staat met haar mooie portret op onze website!

Naar aanleiding van een loting op Facebook was ik de gelukkige winnares van dit boek. En zo kwam ik ook in contact met Sylvia, de schrijver van dit leuke boek. Trek je terug op een zondag in je luie stoel of op een comfortabele bank, neem daarbij een kop thee, een stuk chocolade en dit boek. Et voila: je hebt de ingrediënten voor een heerlijke ontspannen dag én het voornemen een keer Wales te gaan bezoeken.

Leuk én een aanrader voor even wat me-time, Marthe


Rust, het geheim van een stiller hoofd, Saskia Chatillon

RUST

 

Het geheim van een stiller hoofd

 

Ik kwam met het boek van Saskia Chatillon in aanraking toen ik het voorbij zag gaan op linkedin. De rust die Saskia zelf uitstraalt, de vormgeving (kleuren) van het boek en natuurlijk de titel "RUST Het geheim van een stiller hoofd" spraken mij direct aan. Ik heb het boek diezelfde dag nog besteld omdat het vaak wel een kippenhok in mijn hoofd lijkt. Ik zocht naar eenvoudige goed toepasbare tools/technieken die ik kon integreren in mijn dagelijkse volle dagen. Elke avond las ik een paar bladzijden voor het slapen gaan en het zorgde o.a. voor een betere nachtrust. Saskia geeft in het boek hele praktische tips en tools waarmee jezelf aan de slag kunt gaan. Lees het, herlees het en ga er zelf mee aan de slag. Het zorgt ervoor dat je meer regie krijgt en neemt over de keuzes in je leven. Met als uiteindelijk doel een stiller hoofd en een fijner leven!

 

Veel leesplezier en meer rust toegewenst, Marthe


Plan Flow, Organiseer Indianentijd, Iris Berger

Plan Flow

 

Organiseer Indianentijd

 

Het boek Plan Flow, organiseer indianentijd van Iris Berger inspireert tot een werk- en leefstijl waarin jij bepaalt. Jij bent de baas over je eigen leven in werk en privé. Veel zelfstandig ondernemers vinden het lastig hun tijd zo efficiënt mogelijk te benutten. Ze ervaren een voortdurende onrust wat resulteert in stress en een ontevreden gevoel.

 

Hoe houd je jezelf overeind in een wereld waarin alles steeds sneller lijkt te gaan? Laat jij je ver- of afleiden door whatsapp, internet, de sociale media kanalen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk aan het eind van de dag de gedachte: "goh, ik ben druk geweest, maar wat heb ik nu uiteindelijk gedaan?" Druk bezig zijn, is niet hetzelfde als productief bezig zijn. Blijf je zo langere tijd bezig, dan gaat dit aan je knagen. 

 

Dit kleine en prettig te lezen boek (ik las het in 1 dag uit) geeft duidelijke uitleg en stappen om je inspiratie te geven zodat je jouw meest belangrijke werk in diepe concentratie -in een flow- gaat doen. Kom even helemaal los van de klok en van internet en bepaal nu voor jezelf! Het geeft je rust voor lijf en geest, ontspanning, vrijheid én vooral meer tijd! 

 

En hoe zit het precies met die indianentijd? Indianen staan dicht bij de natuur en hebben respect voor alles wat leeft. Vrouwen spelen ook een hele belangrijke rol in de Indianenmaatschappij. De juiste balans is voor de Indianen heel belangrijk, op elk gebied.Het diepe gevoel van verbondenheid met de natuur en het vertrouwen op hun intuïtie geeft een hele andere kijk op de wereld. We kunnen de mooiste levenslessen leren van hun manier van leven. 

Veel leesplezier én meer flow toegewenst, Marthe


Thich_Nhat_Hanh_Hier_en_Nu

Hier en nu

 

Thich Nhat Hanh

 

In Hier en Nu laat Thich Nhat Hanh je de vrijheid en het geluk van het leven in het heden ontdekken. Hij benadrukt de kracht van mindfulness om ons leven te veranderen. Hij legt uit dat mindfulness geen uitvlucht of ontsnapping is. Het gaat om bewust leven en aanwezig zijn in het hier en nu. Het is echte vrijheid - en zonder deze vrijheid is er geen geluk.  

In een liefdevolle persoonlijke retraite biedt Thich Nhat Hanh je een groot aantal eenvoudige en effectieve oefeningen voor elke dag om mindfulness te beleven. Oefeningen zoals ademen met aandacht, glimlachen, het herhalen van positieve uitspraken en intens luisteren brengen rust en harmonie in je leven. Ook helpen ze je om emotionele pijn de baas te worden en kun je echte liefde en compassie laten zien in relaties met anderen.

 

De beroemde Vietnamese boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh fascineert mensen overal ter wereld vanwege zijn uitstraling en wijsheid. Tijdens de oorlog in Vietnam werd hij naar Frankrijk verbannen. In 1982 richtte hij in Zuid-Frankrijk Plum Village op, een klooster en meditatiegemeenschap. Hij heeft jarenlang de wereld rond gereist om voordrachten te geven en retraites over mindfulness te leiden. Zijn eerste boek heeft Mindfulness en dit bevat alle oefeningen en meditaties die hij samen met zijn meditatiegemeenschap gedurende zestig jaar heeft ontwikkeld.

 

Persoonlijke note van Marthe:

Het is voor mij al enige jaren geleden dat ik dit boek heb gelezen. Ik heb het boekje gekocht na de slopende ziekte én het overlijden van mijn vader. Mijn vader was een intelligente en altijd vrolijke man maar zijn persoonlijkheid veranderde compleet door de ziekte Alzheimer. Mijn zusje en ik waren bij hem toen hij overleed in een kamer op een gesloten afdeling van een zorginstelling. Ik probeerde daarna heel erg te achterhalen wat de zin van het bestaan eigenlijk was. Na een lange zoektocht en mede door het lezen van dit boek kwam ik uiteindelijk tot de conclusie dat het leven mooi is en dat het leven er is om geleefd te worden. Elke dag weer: heel bewust door aanwezig te zijn in het hier en nu en ten volle te genieten van alle mooie dingen in het leven, zodat je de nare dingen beter kunt dragen. 

 

Ik heb zelf veel baat bij meditatie, mindfulness en ademhalingsoefeningen.  Wij hebben een aantal hele mooie sessies op onze agenda staan in 2021. Mocht je interesse hebben, dan kun je hier onze activiteiten vinden: