Jolanda Wennink


Eigenaar van JO-QiGong-TaiJi


TaiJi en QiGong

 

Nooit gedacht, toch gebeurd. Dit jaar (2019) bestaat JO-qigong-taiji 10 jaar! Wat een mooie mijlpaal met vooral veel plezier. Hoe gaaf is het dat je een uit de hand gelopen hobby, ontstaan uit lichamelijke klachten, zo mag uitdragen.

 

Heb je wel eens van TaiJi en/of QiGong gehoord, maar geen idee wat het nu is? Wil jij jezelf goed voelen en meer ontspannen door het leven gaan in deze hectische wereld? Ga het dan vooral eens ergens proberen.

Kijk voor Barendrecht op mijn website www.JO-qigong-taiji.nl.

Leuk je eventueel daar te ontmoeten en je deelgenoot te maken van mijn enthousiasme over QiGong en TaiJi.

 

Iedereen kan TaiJi en QiGong leren. Het leren hiermee stopt eigenlijk nooit, je kan je altijd blijven ontwikkelen. Het kan helpen bij ontspanning, hoge bloeddruk, gewrichtsproblemen, noem maar op. Bij een introductieles krijg je een redelijke indruk wat het voor je kan betekenen en en of het bij je past. Jarenlang was mijn hobby dansen (jazzballet) een passie van me. Nu is dit, naast mijn werk in de communicatie, TaiJi en QiGong.

 

De afgelopen jaren heb ik veel geleerd met de opleidingen TaiJi en QiGong bij Laoshan Union in Oostenrijk. Maar ik blijf me ook regelmatig bijscholen met diverse cursussen. En nu ben ik zelfs weer voor twee jaar begonnen met een opleiding ChiNeng QiGong in Nederland en ga ik ook weer voor drie weken naar China met mijn Chinese leraren om te trainen en inspiratie op te doen bij Universiteiten. Wil je ook geïnspireerd worden? Ga dan gewoon eens ergens meedoen! Er zijn diverse scholen. Niet denken, gewoon doen!