Petra Steffens


Eigenaar van Petra tekst&taal


Logo_Petra_tekst_taal

"Petra schrijft en helpt schrijven aan heldere, duidelijke en prettig leesbare teksten"

Petra Steffens, dat ben ik. Van Petra tekst&taal. Met in mijn etalage:

  • Het uit handen nemen van het schrijven van teksten - als dat zelf niet goed lukt of tijd ontbreekt - met als resultaat dat precies de juiste boodschap overkomt.
  • Aanmoediging voor anderen om zelf te schrijven, als daar onzekerheid over bestaat. 
  • Een professionele tekstcheck: feedback op zelf geschreven teksten. Zo maken we samen teksten sterk en krachtig.
  • Bedrijfs- en ondernemersverhalen schrijven en bijpassende LinkedInprofielen en OVERMIJ pagina's. Dit doe ik door te interviewen en écht in gesprek te gaan.

Schrijven en herschrijven van teksten dus en mocht je twijfelen of je het goed hebt gelezen; ik geef ook 1-op-1 schrijfbegeleiding en schrijfworkshops. Met een mooi woord ben ik dan schrijfcoach.

 

Maar lange tijd was dat niet zo.

 

Verhalen schrijven, lezen en poëzie, daar was ik altijd al gek op.

Maar een carrière beginnen in schrijven? Ho maar! Dat kwam niet in me op. Tot die ene dag.

 

Reizen en avontuur vulden tot dan toe mijn leven; proeven en beleven in de reisbranche, in rollen van consultant tot manager. En in Frankrijk leerde ik spreken als een ware Française, waar achteraf gezien de liefde voor taal ontstond.

 

Maar die dag is de Marketing en Communicatie afdeling bij een online organisatie in de verhuur van vakantiewoningen mijn werkplek. Internet was nog nieuw - ken je die dikke brochures nog vol foto's en beschrijvingen van huizen? - en begon een prominente rol te spelen.

 

Teksten moeten pittiger, bondiger, levendiger, smeuïger. Mijn neus voor lekker en vlot leesbaar maken vertoont zich. Spelen met teksten. Dat is het!

 

En toen stroomde mijn schrijfbloed

Interviewen en schrijven voor een theatermagazine komt 'toevallig' op mijn pad. Mijn schrijfbloed begint te stromen. Ik zou Petra niet zijn als ik geen opleiding in schrijven beetpak. Mijn schrijfskills verbeteren, mijn schrijfdroom verlevendigt: 'Wat nou als......'

 

Portrettenboek

'Wat nou als' wordt werkelijkheid; Petra tekst&taal ziet het licht. Mijn eerste opdracht past perfect. Vrijwilligersverhalen schrijven. Het wordt een portrettenboek met trotse verhalen van waardevolle mensen in onze samenleving.

 

Dat bleek het startsein voor meer schrijfopdrachten.

Teksten schrijven voor websites, nieuwsbrieven, brochures en flyers. SEO optimalisatie, redactiewerk, redigeren en (her-)schrijven van mailings, funnels, artikelen en blogs. Van nog meer ondernemersverhalen schrijven tot meelezen en redigeren van een boek.

 

Mijn missie vervolg ik met plezier en aandacht, uitgeschreven ben ik nog lang niet.

 

Petra tekst&taal is er voor ondernemers en organisaties die

  • Het schrijven graag uitbesteden
  • Moeite hebben met schrijven en daar wat ondersteuning en begeleiding bij willen
  • Zelf schrijven maar een professionele check enorm welkom vinden

Klanten die Petra tekst&taal inzetten zijn blij en tevreden. Ik blijf aanmoedigen en schrijven. Hoe meer blije klanten die vertrouwen ontwikkelen in schrijven, hoe beter. Schrijven is voor iedereen en altijd de moeite waard, dat is mijn overtuiging. Heb jij daar oren naar of ben je nieuwsgierig; ik ontmoet je met plezier.

 

Leuk als je me volgt op Linkedin, Facebook of Instagram. Daar plaats ik regelmatig schrijftips en schrijfinspiratie.