Kracht en Inspiratie, blog · 07. juni 2023
Stemmingswisselingen
Je voelt je prikkelbaar, valt om het minste of geringste uit, en kunt de hele dag wel huilen. Het kan de overgang niet zijn, denk je, je bent net in de 40 en je menstruatie is nog regelmatig. Ben je dan overspannen? Ben je nerveus, voel je je opgejaagd en ben je uit je evenwicht? Dan zijn het waarschijnlijk de eerste symptomen van de overgang. Die beruchte stemmingswisselingen kunnen de kop al opsteken ook al is je menstruatie patroon nog zoals je gewend bent.
Kracht en Inspiratie, blog · 31. maart 2023
Leven vanuit je verlangen
Verlangen. Dat kan zoiets kleins zijn als trek hebben in een koekje of heel groots: de boel achterlaten en een camping beginnen bij een chateautje in Frankrijk. Voor mij is verlangen vooral een kompas. Het wijst me de weg en vertelt me wat ik nu in mijn dagelijks leven kan veranderen om vandaag nog meer vervulling te ervaren en te leven vanuit flow. Zelf verlang ik geregeld naar een huisje in het bos. Een houten tiny house dat ik in mijn hoofd al helemaal ontworpen en ingericht heb.
Kracht en Inspiratie, blog · 28. februari 2023
Een huis vol emoties
In mijn boek Een huis vol emoties staat Timor, het konijntje, symbool voor de emotie angst. Het houdt hem gevangen in de badkamer, terwijl hij eigenlijk zo graag contact met andere dieren in het huis zou hebben. Gelukkig helpt Culpa, de mol, hem letterlijk over de drempel heen. Timor, het kleine witte konijntje, zit in de badkuip en is druk bezig zichzelf op te poetsen. Keer op keer steekt hij zijn voorpootje onder de druppende kraan en poetst of zijn leven ervan afhangt.
Kracht en Inspiratie, blog · 29. januari 2023
Rust in je hoofd, lijf en portemonnee
Creëer Rust en Balans in je Leven met het 21 dagen Spaar- en GroeiPlan! Ontladen om op te laden. Ik heb iets met cijfers, voeding en ontwikkelen. Stil staan daar ben ik eigenlijk niet zo goed in, ik ben graag bezig. Toch heb ik gemerkt dat het belangrijk is elke dag even stil te staan, even helemaal niks doen. Zitten en ontspannen. Ontladen om op te laden. Ontladen? Ja, maar hoe doe ik dat als er zoveel onrust in me zit én hoe doe ik dat als er zoveel onrust om mij heen is? Het begint bij
Kracht en Inspiratie, blog · 20. december 2022
Dankbaarheid, in het licht van december
December! We zitten er middenin en Kerstmis staat voor de deur. Een en al gezelligheid voor de één en voor de ander een moeilijke of eenzame tijd. Velen zoeken familie en vrienden op, verpozen samen of krijgen bezoek. Aandacht voor elkaar past helemaal bij Kerst; een maaltijd delen, een cadeautje schenken, iets liefs doen voor een ander. Een kerstpakket, een kaart op de mat met een paar mooie woorden. December - en vooral rond Kerst - is ook de tijd van terugblikken.
Kracht en Inspiratie, blog · 23. november 2022
Wees zuinig met je energie!
Veel mensen zijn nu volop met energie bezig. Vanwege de hoge energie- en gasprijzen probeert men nu uit alle macht energie te besparen. Maar met energie wordt niet alleen elektriciteit of stroom bedoeld. Diverse mensen hebben in de herfst en winter minder energie. In de leefstijlcoaching bedoelen we met energie de “fut” om iets te doen. Hierin is een goede balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk. In deze blog tips voor meer (positieve) energie!
Kracht en Inspiratie, blog · 12. oktober 2022
Financieel Wijzer
Ga jij wel eens op zoek naar die Pot met Goud achter de Regenboog? Na een hoop gestruggle in de eerste jaren van het ondernemerschap. Van vallen, opstaan, doorgaan en een andere weg inslaan. Van overleven naar meer rust en gewoon normaal ontspannen ondernemen. Gewoon normaal? Ja, je leest het goed. Want dat gun je toch iedereen: ontspannen door het ondernemende leven gaan. Geen 80 uur per week werken en ook niet strak staan van de financiële stress. En dat is nu precies wat ik zag en zie
Kracht en Inspiratie, blog · 21. september 2022
Hoe lees jij en hoe denk je dat jouw lezers lezen?
Ben jij een scannende lezer of lees je alles van begin tot eind? En hoe doen jouw lezers dat? Denk daar maar eens rustig over na. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik uitzoeken of mensen in mijn netwerk een tekst eerder scannen dan lezen. Ik deed een poll op LinkedIn en de uitkomst verraste me niet. Om het overzichtelijk te houden ga ik er in dit verhaal vanuit dat er grofweg twee type lezers zijn. De keuze in mijn poll was dan ook 1 of 2.
Kracht en Inspiratie, blog · 26. augustus 2022
Hoe blijf je gezond en fit na je 40e?
Vanaf je 40e breekt er een nieuwe fase aan, wat voor veel vrouwen best spannend is. Ben ik nog wel aantrekkelijk genoeg? Wat doe ik met mijn grijs wordende haar? Weer wat rimpeltjes erbij! Hoe raak ik die extra kilootjes kwijt? Hoe blijf je gezond en fit na je 40e? Wat gebeurt er in je lijf als je richting de overgang gaat? En wat kun je doen om fit en energiek te blijven? In dit blog lees je over de fysieke en emotionele veranderingen die optreden in je lichaam zodra je de 40 bent gepasseerd.
Kracht en Inspiratie, blog · 25. juni 2022
BALANS
Balans! Ik hou van dit woord, I love this word! Of eigenlijk is het 'j'aime ce mot' Want het komt van het Franse woord Balance, wat staat voor Evenwicht En hoe belangrijk is dit wel niet in je leven! Je weet van tevoren niet wat het leven allemaal voor je in petto heeft. Gelukkig maar! In je leven gebeuren er mooie dingen maar ook minder mooie en soms zelfs hele verdrietige die je zo doen wankelen dat je bang bent om je balans, je evenwicht en uiteindelijk

Meer weergeven