Greet Vonk en Anja Jongkind

Greet Vonk en Anja Jongkind, Et Emergo, portretten van PowerVrouwen

Samenwerking praktijk Et Emergo


Wij zijn Anja Jongkind en Greet Vonk en we werken samen in praktijk Et Emergo. Et Emergo is een deel van het gezegde 'Luctor Et Emergo'. 'Ik worstel en kom boven'.

 

Het is onze ambitie om iedereen te laten ervaren dat 'boven komen' persoonlijke groei betekent: verrijking van zelfkennis, levenservaring en veerkracht. Wij hebben de ervaring en deskundigheid om je te helpen bij jouw groei. Ook bij ellende en tegenslag in je leven.

 

Et Emergo

Anja Jongkind en Greet Vonk werken sinds 2013 samen in hun praktijk Et Emergo. Ze combineren een schat aan praktijkervaring met wetenschappelijk onderzoek. Samen hebben ze PTG-Coaching ontwikkeld.

 

Ze coachen, doen ontwikkelassessments, publiceren en geven workshops, lezingen, inspiratiesessies en trainingen over PostTraumatische Groei (PTG).

 

Anja Jongkind

Anja (1953) werkt als therapeut en coach al meer dan 35 jaar vanuit PTG-uitgangspunten. Ze heeft veel mensen begeleid met onder andere psychische en emotioneel gerelateerde klachten, traumatische ervaringen, overbelastingsklachten en leiderschaps- en loopbaanvraagstukken. Haar stijl is gericht op mensen terugbrengen in hun eigen kracht. Anja is 11 jaar directeur geweest van een GZ/GGZ-instelling.

 

Greet Vonk

Greet (1964) is Master Practitioner Coach en deed wetenschappelijk onderzoek naar PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift International Journal of Workplace Health Management. Daarnaast sprak zij onder andere op het wetenschappelijk symposium van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Greet is sinds 2006 zelfstandig coach en heeft 20 jaar als manager en directeur in de zakelijke dienstverlening en zorg gewerkt.

 

Sterker door ellende

Over PostTraumatische Groei hebben Greet en Anja een aparte website: www.sterkerdoorellende.nl. Ze willen PTG bekender maken dan PTSS! Waarom? Omdat je er zo veel sterker van kunt worden! Omdat zoveel mensen daardoor gaan groeien in moeilijke tijden en daarmee van iets akeligs iets waardevols kunnen maken. Hoe meer mensen dat weten, hoe beter het gaat.