· 

De 3 stappen naar succes

Geschreven door Anke van Ommen

Succes ontstaat niet zomaar. Krijgen wat je wilt is geen geluk. Je dromen waar maken, je verlangens realiseren is geen mazzel. 

 

Het is een proces! En achter dat proces? Zit een systeem. Een systeem dat als ook jij dit gaat volgen, jij ook succes gaat behalen!

 

Het is geen hogere wiskunde :). Sommigen van de succesvolste mensen, of, laat ik het anders zeggen. 'Want wat is succes nu eigenlijk?' Sommige mensen die hun dromen hebben waargemaakt, hun verlangens hebben gerealiseerd, hun doelen hebben bereikt. Ze zijn nou niet altijd de aller snuggersten. We kennen er allemaal wel een paar. Je ziet ze elke dag op televisie voorbij komen :). Hoe kan het dat ze dan toch succesvol zijn? Hoe kan het dat ze hebben bereikt wat het is dat ze wilden?

 

Simpel! Ze hebben gewoon het stappenplan gevolgd! Of ze het nu in de gaten hadden of niet. En daardoor hebben ze gekregen wat het is dat ze wilden.

 

En wat zijn dan die 3 stappen naar succes?

 

1. Beslis wat het is dat je wilt.

 

Je moet eerst weten wat het is dat je wilt voordat je kunt creëren wat het is dat je wilt! Als je geen eindbestemming in je tomtom invoert, kun je ook niet verwachten dat je ooit ergens gaat komen. Zo simpel is het gewoon. Maar toch is dit voor velen al een hele moeilijke stap. Misschien ook wel voor jou. Is 'ik weet niet wat ik wil' ook een mantra die dagelijks door jouw hoofd gaat.

 

Nu, hier kan ik wel weken lang over doorschrijven. Maar laat ik het voor vandaag hierbij houden.

 

Je hoeft het nog niet tot in de punt en de komma te weten. Je hoeft het ook nog niet zeker te weten. En onderweg mag je het ook nog aanpassen.

 

Begin gewoon met iets te willen. Met ergens naar te verlangen. En dan ben je onderweg!

 

2. Geloof in wat het is dat je wilt.

 

Geloof in wat je wilt! Geloof dat wat jij wilt jou ook wilt. En geloof dat je kan hebben wat je wilt. 

 

Dit is zo belangrijk! Want je krijgt waar je beschikbaar voor bent. En waar ben je beschikbaar voor? Dat wat je gelooft!

 

Als je gelooft dat je kan krijgen wat je wilt. Dat zul je het ook krijgen. Maar geloof je ergens diep van binnen dat het je toch niet gaat lukken. Dan gaat het je ook niet lukken! Zo simpel is het.

 

En jouw taak in deze stap? Er dus voor gaan zorgen dat je gaat geloven! Doen wat je maar kan doen om te gaan geloven. In jezelf, in wat je wilt en dat wat jij wilt jou ook wilt.

 

3. Neem geïnspireerde actie!

 

Door niets te doen is nog nooit iemand succesvol geworden. Er is actie voor nodig!

 

Wat voor actie? 

 

Wat je maar wilt. Wat goed voelt! Geïnspireerde actie noem ik dit. Actie die uit je hart komt. Waartoe je je geïnspireerd voelt.

 

Dat zijn de 3 stappen naar succes.

 

Natuurlijk kan ik hier nog veel meer over vertellen. En natuurlijk is er nog verdere verdieping in jezelf te nemen. Zoals geloven dat jij die krijgt wat je wilt, van toegevoegde waarde bent voor de wereld! Dat wat jij wilt, belangrijk is. Niet alleen voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. 

 

In de kern komt het hierop neer:

 

'Wil je krijgen wat je wilt? Je dromen waarmaken? Je doelen bereiken? 

 

Beslis dan wat je wilt.

Geloof dat het kan.

En neem actie!'

 

-XX-

 

Anke