Kracht en Inspiratie, blog

Kracht en Inspiratie, blog · 26. juni 2024
Het belang van professionele foto's
Je kent ze vast wel. Foto's op Facebook waarbij je iemand niet herkent omdat de foto zo donker is. Of de profielfoto's op LinkedIn samen met kind of hond. 'Wat maakt het uit', hoor ik je denken. In mijn ogen veel, want een eerste indruk maak je maar één keer! Ben jij op zoek naar een makelaar, dan ga je waarschijnlijk eerder in zee met een vriendelijk, betrouwbaar uitziend iemand in pak, dan met iemand met een foto waarbij hij of zij op het strand ligt. Heb ik gelijk?
Kracht en Inspiratie, blog · 31. mei 2024
De kracht van vrouwelijke energie
Speciaal voor het platform Powervrouwen, deel ik graag mijn visie over ware power; de kracht van vrouwelijke energie. Jarenlang heeft de mannelijke energie geregeerd maar nu is er een ander tijdperk aangebroken. En nee, we gaan het niet hebben over emancipatie.  Vrouwelijke energie omschrijf ik als een oerkracht op zachte en elegante wijze. Vrouwelijke energie gaat over vertrouwen, overgave en over ‘laten ontstaan’. Deze energie in jezelf ontdekken en toestaan, brengt rust en bezieling
Kracht en Inspiratie, blog · 25. april 2024
Volg je verlangen, vind jouw missie en leid een vervuld leven
Dertien jaar geleden begon ik mijn praktijk als psychosociaal therapeut omdat ik niet in loondienst kon doen wat ik het allerliefste doe: mensen helpen om een vervuld leven te leiden. Een leven waarbij je leeft vanuit je authentieke zelf en ontdekt welke unieke missie jij in dit leven te vervullen hebt. Als dat wel had gekund, had ik waarschijnlijk nooit die sprong gewaagd. Want naast veel vrijheid geeft het runnen van een eigen bedrijf ook een hoop verantwoordelijkheid. Toch heb ik geen moment
Kracht en Inspiratie, blog · 16. maart 2024
Waar een wil is, is een weg
Aan het begin van het nieuwe jaar kijk je vol goede moed uit naar het uitvoeren van je goede voornemen of je doelen die je wilt behalen. Heb jij ze ook? Ik doe er niet aan omdat: Het niet mindful is om vooruit te kijken; als ik iets wil dan doe ik het meteen of zodra het mogelijk is. Mocht jij ze wél hebben, dan geef ik je graag iets mee. Enkele tips en inspiratie die jou nu helpen bij je goede voornemens of doelen. Want jij wilt natuurlijk je doel halen of je goede voornemens volhouden
Kracht en Inspiratie, blog · 22. februari 2024
Bij zeker 95% van de vrouwen staat dit op nummer 1
Bij zeker 95% van de vrouwen staat dit op nummer 1. Hallo Powervrouw. Wat staat er vandaag op de planning? Al je mails beantwoorden? Administratie wegwerken? Boodschappen doen? De ramen zemen? Er gaat nu vast een hele waslijst aan dingen die je nog kan doen door je hoofd. Nu wil ik je vragen; Heb je al stil gestaan bij hoe het staat met je huid? Hoe is het gesteld met je spieren? Hoe zit je in je vel? Bij zeker 95% van de vrouwen staat gezondheid op nummer 1!
Kracht en Inspiratie, blog · 02. november 2023
Een boost voor je creativiteit in schrijven
Zin in een portie positiviteit en creativiteit bij het schrijven van je content? In deze blog geef ik een flinke boost voor je creativiteit in schrijven. Jij weet - net als ik - dat creatief bezig zijn met tekst en taal unieke teksten oplevert. Teksten waarmee je opvalt; die raken én verbinden. Weg met AI, Chat GPT of wat dan ook. Jij bent de diamant die jouw boodschap laat schijnen. Jouw taal is goud waard! Doe je mee? Ik beloof je: ‘Het helpt!’
Kracht en Inspiratie, blog · 08. oktober 2023
Energiek Ondernemen: Haal Meer Energie Uit Je Dag
Wil je meer energie? En liever vandaag nog dan morgen? Het leven als bevlogen onderneemster kan een ware wervelwind zijn. Je hebt veel ballen hoog te houden. Je hebt een bedrijf te runnen, misschien een gezin om voor te zorgen, en allerlei andere verantwoordelijkheden. Voor je het weet, raak je verstrikt in de drukte van je dagelijkse routine, zonder zelfs maar een moment voor jezelf te nemen. Jouw energie is je meest waardevolle bezit. Maar waar haal je de energie vandaan
Kracht en Inspiratie, blog · 07. juni 2023
Stemmingswisselingen
Je voelt je prikkelbaar, valt om het minste of geringste uit, en kunt de hele dag wel huilen. Het kan de overgang niet zijn, denk je, je bent net in de 40 en je menstruatie is nog regelmatig. Ben je dan overspannen? Ben je nerveus, voel je je opgejaagd en ben je uit je evenwicht? Dan zijn het waarschijnlijk de eerste symptomen van de overgang. Die beruchte stemmingswisselingen kunnen de kop al opsteken ook al is je menstruatie patroon nog zoals je gewend bent.
Kracht en Inspiratie, blog · 31. maart 2023
Leven vanuit je verlangen
Verlangen. Dat kan zoiets kleins zijn als trek hebben in een koekje of heel groots: de boel achterlaten en een camping beginnen bij een chateautje in Frankrijk. Voor mij is verlangen vooral een kompas. Het wijst me de weg en vertelt me wat ik nu in mijn dagelijks leven kan veranderen om vandaag nog meer vervulling te ervaren en te leven vanuit flow. Zelf verlang ik geregeld naar een huisje in het bos. Een houten tiny house dat ik in mijn hoofd al helemaal ontworpen en ingericht heb.
Kracht en Inspiratie, blog · 28. februari 2023
Een huis vol emoties
In mijn boek Een huis vol emoties staat Timor, het konijntje, symbool voor de emotie angst. Het houdt hem gevangen in de badkamer, terwijl hij eigenlijk zo graag contact met andere dieren in het huis zou hebben. Gelukkig helpt Culpa, de mol, hem letterlijk over de drempel heen. Timor, het kleine witte konijntje, zit in de badkuip en is druk bezig zichzelf op te poetsen. Keer op keer steekt hij zijn voorpootje onder de druppende kraan en poetst of zijn leven ervan afhangt.

Meer weergeven