· 

De kracht van vrouwelijke energie

Geschreven door Paula van Diepen

Speciaal voor het platform PowerVrouwen, deel ik graag mijn visie over ware power; de kracht van vrouwelijke energie. Jarenlang heeft de mannelijke energie geregeerd maar nu is er een ander tijdperk aangebroken. En nee, we gaan het niet hebben over emancipatie. 

 

Vrouwelijke energie omschrijf ik als een oerkracht op zachte en elegante wijze. Vrouwelijke energie gaat over vertrouwen, overgave en over 'laten ontstaan'. Deze energie in jezelf ontdekken en toestaan, brengt rust en bezieling in je leven én in je business. 

 

Hoe vind je deze vrouwelijke kracht in jezelf?

Vrouwelijke energie is een staat van 'zijn' en te vinden in je binnenwereld. Het gaat verder dan mediteren, alhoewel meditatie wel een fijne toegang is. Het is de taal van het hart. Die taal leren begrijpen vereist nieuwsgierigheid, een open houding en een rotsvast vertrouwen. Wat nodig is, is geloven in het grotere geheel. 

 

De taal van je hart vind je via je gevoel. Het is de vibe waar jij zo blij van wordt, je persoonlijke happy vibe. Jouw happy vibe is een unieke vibratie van energie vrij van obstakels, voornamelijk veroorzaakt door je hoofd. Wanneer je inziet dat je hoofd vaak in de weg zit, is het een logisch gevolg om je hoofd af te wijzen of de schuld te geven. Maar dat is nou net niet de bedoeling. Je hoofd is je maatje, je partner in crime. We geven het alleen vaak de verkeerde rol. Het is onze taak om de balans tussen het hoofd en het hart te herstellen. Het mannelijke versus het vrouwelijke.

 

Terug naar de juiste rolverdeling

De balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke herstellen we door de rollen opnieuw te verdelen. We geven de rol, die we aan het mannelijke (het hoofd) hebben gegeven, terug aan de rechtmatige eigenaar; het hart. Zij mag aan het roer staan om de koers uit te stippelen zodat hij zijn oorspronkelijke rol weer kan oppakken; de uitvoering. Eerst voelen (vrouwelijk) en dan pas doen (mannelijk). Dit proces is een constante herhaling. Na de actiestand ga je terug naar rust om te voelen en te reflecteren. Op deze manier creëer je ruimte voor deze vrouwelijke energie wat je rust en bezieling brengt.

 

Pas dit principe toe bij alles in je leven: voelt het goed en ga je ervoor of kun je beter wachten op een beter aanbod? Moet je reageren en actie ondernemen of mag je afwachten en observeren wat er gebeurt. Vaak reageren we vanuit angst, een gevoel van minderwaardigheid of omdat we bang zijn voor een tekort. Terwijl we ook kunnen vertrouwen op de aantrekkingskracht van onze eigen happy vibe en wat het universum voor ons in petto heeft. Zorg er wel voor dat je klaar bent om te ontvangen.

 

Hoe kun je leren ontvangen?

Je kunt ontvangen als het gevoel naar jezelf toe goed is. Dat betekent dat jij jezelf waardevol vindt, goed bent zoals je bent en liefde voor jezelf voelt. Als je echter bang bent voor afwijzing omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent of jezelf niet belangrijk genoeg of de moeite waard vindt, dan zet jij jezelf neer met een lage energie. Met deze lage vibratie van energie zul je nooit de cadeaus ontvangen waar je zo naar verlangt. Deze hebben namelijk een andere vibratie; een hogere. De cadeaus passen wel bij jouw persoonlijke happy vibe, de vibratie van je hart. Als dit gegeven je raakt, dan weet je dat er werk aan de winkel is. Ga aan de slag met jezelf en ruim die onzin dingen van je hoofd op! Word vrij van obstakels en ga creëren vanuit je hart. 

 

Plaats een stip op de horizon en laat het 'hoe' los

Creëren vanuit je hart is de weg van moeiteloosheid. Het is zo simpel dat we denken dat het niet waar is. We hoeven het alleen maar te 'zijn'. Verbind je met je hart en adem je hartenwens tot leven. Plaats een stip op de horizon zonder verwachtingen over het eindresultaat en de weg ernaartoe. Als je constant in de actiemodus staat (mannelijke energie), is er geen ruimte om dingen als vanzelf te laten ontstaan. Er is geen plek voor het vrouwelijke, namelijk overgave aan het leven zelf. Breng de balans terug en geef prioriteit aan af en toe niets doen en niets moeten. Hoe fijn is het als je strijd, forceren en het gevoel alles te moeten oplossen mag laten gaan?

Met een beetje ruimte en vertrouwen lossen dingen vanzelf op of er ontstaan nieuwe kansen. Iedere dag weer... Laat een beetje magie toe in je leven zodat jij kunt stralen met happy vibes!

 

Ik wens je veel plezier met de ontdekking van jouw innerlijke vrouwenpower!

Liefs,

Paula van Diepen

Feng Shui Designer, Adem & Zen coach

 


Paula van Diepen zet Feng Shui en de kracht van de adem in om de energie in jezelf, binnen organisaties en in teams naar een hoger level te brengen. Wil je meer weten over haar aanpak? Kijk dan op haar website en sociale media kanalen.

Download
Bewaar de blog in jouw eigen inspiratiemap
Paula-van-Diepen-blog-Powervrouwen-mei20
Adobe Acrobat document 31.3 KB
Paula van Diepen laat je stralen met jouw eigen happy vibes
Paula van Diepen laat je stralen met jouw eigen happy vibes


Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Petra Steffens (vrijdag, 07 juni 2024 09:00)

  Onze oerkracht op zachte en elegante wijze. Dat vind ik wonderschoon omschreven, Paula. Je zin: 'Overgave aan het leven zelf', neem ik mee in mijn levenswijze. Dankjewel!

 • #2

  Marthe (zaterdag, 08 juni 2024 10:16)

  Wat mooi en inspirerend Paula, ik licht een aantal stukjes eruit die mij in het bijzonder aanspraken:

  'Vaak reageren we vanuit angst, een gevoel van minderwaardigheid of omdat we bang zijn voor een tekort. Terwijl we ook kunnen vertrouwen op de aantrekkingskracht van onze eigen happy vibe en wat het universum voor ons in petto heeft. Zorg er wel voor dat je klaar bent om te ontvangen.'

  'Hoe kun je leren ontvangen?
  Je kunt ontvangen als het gevoel naar jezelf toe goed is. Dat betekent dat jij jezelf waardevol vindt, goed bent zoals je bent en liefde voor jezelf voelt. Als je echter bang bent voor afwijzing omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent of jezelf niet belangrijk genoeg of de moeite waard vindt, dan zet jij jezelf neer met een lage energie.'

  'Ga aan de slag met jezelf en ruim die onzin dingen van je hoofd op! Word vrij van obstakels en ga creëren vanuit je hart. '

  Beautiful, dankjewel Paula (hart-emoticon:-))

 • #3

  Ilona (dinsdag, 11 juni 2024 12:33)

  Wat een prachtig geschreven blog Paula!
  Loslaten en vertrouwen..daar loop ik nog wel eens mee te stoeien☺️

  Ik zal jouw blog er regelmatig bijplakken..

  Dank je wel ��

 • #4

  Tonny Van der Linden (dinsdag, 11 juni 2024 13:55)

  Wat fijn dat we onze vrouwelijke energie laten zien en dat we dat steeds meer realiseren. Angst is een slechte raadgever. Dat stemmetje geef ik een naam en zet hem buiten de deur. Gewoon doen! Vallen en opstaan leert ons steeds beter te luisteren naar ons echte verlangen.