Lia van den Berg

Lia van den Berg, portret PowerVrouwen, psychosociaal therapeut in Dordrecht

Psychosociaal therapeut in eigen praktijk


Mijn naam is Lia van den Berg en ik werk in mijn eigen praktijk in Dordrecht als psychosociaal therapeut. 

 

 

Herken je dit?

 

Je leeft niet het leven zoals het voor jou bedoeld is, omdat je laat leiden door angst en andere ‘lastige’ emoties. Iedere keer als je keuzes maakt die niet echt bij je passen voel je je boos en verdrietig. Vaak rationaliseer je deze keuzes met je hoofd, vanuit je dagelijkse bewustzijn. Het resultaat hiervan is dat je je nog rotter gaat voelen. Je emoties willen namelijk serieus genomen worden, ze hebben een belangrijke boodschap voor je. Als je ze negeert zullen ze alleen maar heftiger worden. Dit kan zich uiten in lichamelijke klachten, sombere gevoelens en snel geïrriteerd zijn. 

 

Met wilskracht en hard werken kun je je emoties wel enige tijd in bedwang houden, maar uiteindelijk verlies je de strijd. Je krijgt allerlei psychische en lichamelijk klachten. Ook je omgeving lijd hieronder, je raakt vervreemd van je dierbaren en van jezelf.

 

 

Alle methoden die ik in mijn praktijk gebruik, hebben als doel inzicht te krijgen in wat er onbewust in je leeft. Wanneer dat helder wordt, gaat er een wereld voor je open. In mijn praktijk help ik jou om weer in contact te komen met je authentieke zelf, de persoon die je was voordat de wereld je vertelde wie je zou moeten zijn. Bewust worden van wat er onbewust in je leeft. 

 

Ik werk intuïtief en gebruik alles wat ik in me heb om jou te laten zien en ervaren hoe mooi en bijzonder je bent. Je hoeft niet te verbeteren, door jezelf volledig te gaan accepteren zul je wel veranderen. Je zult gaan beseffen dat je een perfect imperfect mens bent!