· 

Middelen van inkomsten

Heb jij de afgelopen jaren, vanaf ongeveer 2013, een wisselend inkomen gehad, bijvoorbeeld doordat je minder of meer bent gaan werken, of heb je om een andere reden een wisselend inkomen gehad? Vraag dan om middeling bij de Belastingdienst. Dat kan soms leiden tot een leuke belastingteruggaaf!

Nodig voor de berekening

  1. Zoek per jaar het belastbaar inkomen uit werk en inkomen (box 1) op. Je vindt dat op de achterkant van je definitieve belastingaanslag  
  2. Zijn deze niet meer in je bezit? Bel de Belastingdienst op 0800-0543 om een kopie op te vragen. Heb je de Berichtenbox van MijnOverheid geactiveerd? Mogelijk kan je een deel van je aanslagen (vanaf belastingjaar 2014) daar terug vinden.
  3. Vereistener zijn diverse voorwaarden aan verbonden. 
  • Zo geldt er een drempel van € 545,-, bijvoorbeeld komt de berekening uit op € 1.000,-, dan kun je het verzoek indienen voor een teruggaaf van (€ 1.000,- min € 545,-) € 455,-.
  • Er geldt een termijn van 3 jaar waar binnen je het verzoek moet indienen.
  • Het moet gaan om definitieve belastingaanslagen!
  • Het moet gaan om 3 aaneengesloten jaren.

 
Verzoekschrift aan de Belastingdienst
Als blijkt uit de berekening dat je recht hebt op een teruggaaf, dan kun je een middelingsverzoek indienen bij de Belastingdienst.

Let op: hou dit ook voor jezelf in de gaten voor toekomstige perioden. Misschien is dit nu niet voor jou van toepassing, maar in de komende jaren wellicht wel!

Je kunt alles nalezen op de website van de belastingdienst: hier

Klik op de buttons hieronder voor een gratis toets en wil je een verzoek indienen gebruik dan het formulier 'verzoek om middeling' en stuur dit op naar het belastingkantoor waar je onder valt.

Met financieel onbezorgde groet,

Willem's Kas, is onderdeel van
WIL-LEM Administraties en Trainingen
E-mail: dekasvan@wil-lem.nl

 

Download
Formulier Verzoek om middeling Belastingdienst
verzoek-middeling-ib3032z2fol.pdf
Adobe Acrobat document 86.6 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0