· 

Beter keuzes leren maken

Geschreven door Susanne Becker

Beter keuzes leren maken

 

Jouw succes wordt bepaald door jouw keuzes!  Ben je het hiermee eens of zeg je nee dat klopt niet? Hoe dan ook, geluk alleen brengt je niet naar de top. Je moet keuzes maken die jouw verdere weg bepalen. En als je deze goed neemt, kom je uiteindelijk bij jouw doel: persoonlijke vrijheid en tevredenheid.

 

Keuzes maken is lastig en geeft stress. Wat als ik het verkeerde kies of het verkeerde doe? Wat als het mislukt? Wat als ik er voor altijd spijt van zal hebben? Wat als ik faal?

 

De gevolgen van het mislukken lijken fataal en daarom vind je het supereng grote keuzes te maken. Toch is het mogelijk je keuzes beter te maken, zonder te veel stress en gedoe eromheen.

 

 Hieronder heb ik een aantal tips voor je:

 

  1. Wat zegt jouw buik? | Jouw buikgevoel vertelt jou alles wat je moet weten. Bij twijfel niet doen gaat niet altijd op want natuurlijk zijn grote keuzes ook vaak met grote risico’s verbonden en dan ontstaan twijfels. Denk goed na over wat je wilt en wat je voelt als je daarover nadenkt. Is het een droom die je eindelijk waar wilt maken? Is het een enge stap die je eindelijk wilt nemen? Is het een doel waar je al zo lang voor werkt? Jouw eigen buikgevoel verteld je wat je moet weten….

  2. Is het doel het risico waard? | Het doel dat je door de te maken keuze bereikt moet het risico waard zijn. Het is goed om erbij stil te staan wat je nu hebt en hoe dat wellicht gaat veranderen als je die bepaalde keuze maakt. Het doel dat je met die keuze wilt bereiken is jouw drive, jouw reden waarom je het doet. Als die niet groot of urgent genoeg is, zal je de beslissing over jouw keuze waarschijnlijk op de langere bank schuiven.

  3. Neem afscheid en verwelkom het nieuwe | Elk besluit, elke keuze die voor jouw leven van groot belang is, is een grote keuze. Dat je twijfels hebt is normaal. De twijfels maken je bewust van wat je nu hebt en wat je nu opgeeft, om iets anders hiervoor in ruil te krijgen. Het is goed afscheid te nemen van wat er was voordat je een besluit neemt voor wat er moet komen door het besluit dat je gaat nemen.

  4. Kiezen betekent een volgende stap nemen | Elke keuze kun je beschouwen als een manier om verder te komen in je leven en om te onderzoeken wat je wel en niet wilt, waar je goed in bent of misschien minder goed. Een keuze is een volgende stap in jouw ontwikkeling. Als je het maken van keuzes op deze manier beschouwt, valt de hele lading van moeten weg en is keuzes maken best wel leuk.

  5. Het leven is onvoorspelbaar | Elke beslissing die je neemt is spannend. Probeer te genieten van wat het leven je te bieden heeft en dat het leven ook niet altijd voorspelbaar is. Het is belangrijk dat je zonder spijt in de spiegel kunt kijken en kunt zeggen dat je het beste uit het leven haalt in alles wat je doet, hoe groot of klein dat ook is. Leef nu! 

 

Dit zijn een aantal basis tips die je kunnen helpen bij het nemen van besluiten en het makkelijker maken keuzes te maken. Wil je meer tips over keuzes maken, beter grenzen stellen en meer zelfvertrouwen? Ik coach je naar meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld, neemt contact op voor een gratis kennismakingssessie via info@susannebecker.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0