· 

Volg je verlangen, vind jouw missie en leid een vervuld leven

Geschreven door Lia van den Berg

Dertien jaar geleden begon ik mijn praktijk als psychosociaal therapeut omdat ik niet in loondienst kon doen wat ik het allerliefste doe: mensen helpen om een vervuld leven te leiden. Een leven waarbij je leeft vanuit je authentieke zelf en ontdekt welke unieke missie jij in dit leven te vervullen hebt. Als dat wel had gekund, had ik waarschijnlijk nooit die sprong gewaagd. Want naast veel vrijheid geeft het runnen van een eigen bedrijf ook een hoop verantwoordelijkheid. Toch heb ik geen moment spijt gehad van deze beslissing. Als ik het over mocht doen zou ik dezelfde beslissing hebben genomen, alleen veel eerder. 

 

Mijn verlangen volgen

De eerste jaren combineerde ik mijn praktijk met een baan als Maatschappelijk werker bij een welzijnsorganisatie. Dit bleek lastig te combineren want mijn hart ligt meer bij mijn eigen praktijk. Het duurde een paar jaar voordat ik de moed vond om echt volledig voor mezelf te gaan werken. Angst hield me tegen. Angst voor financiële onzekerheid, angst om te falen en afhankelijk te zijn van de financiële steun van mijn partner. Uiteindelijk won mijn verlangen om mijn eigen pad te volgen het van de angst. De vrijheid om zelf te bepalen wat ik doe, met wie ik werk en hoe ik het aanpak, zou ik niet meer willen missen.

 

Levensmissie als kompas

Het duidelijk hebben van je levensmissie betekent niet dat je nooit meer iets anders kunt doen. Het is als een kompas dat richting geeft, maar je bepaalt altijd zelf je bestemming. Je levensmissie helder hebben, geeft voldoening en plezier. Zo heeft het vinden van mijn levensmissie mij geholpen om een nieuwe keuze te maken in mijn ondernemerschap. Ik richt me niet meer op de angsten van mijn cliënten, maar op hun verlangen. Ik ga aan de slag met wat iemand wel wil en kan, niet met wat er allemaal niet lukt of mogelijk is. Deze positieve sfeer heeft mij het plezier in mijn onderneming teruggegeven. 

 

Missie voor mijn leven én mijn praktijk

Ik richt me nu op ondernemers die hun bedrijf willen gebruiken om de wereld een beetje mooier te maken. Ondernemers die hun levensmissie in zowel hun privéleven als in hun bedrijf willen realiseren, want deze twee lopen altijd in elkaar over in het ondernemerschap. Mijn missie is om de potentie in mensen te zien en hen helpen deze te ontwikkelen. Ik heb nu gekozen om dit vooral te doen voor ondernemers. Maar mijn missie had me ook in de richting van docent kunnen leiden, of de moeder van een groot gezin. Je Levensmissie geeft richting, maar jij bepaalt de bestemming. 

 

Geef je onderneming een boost met het incarnatiewiel door Lia van den Berg, psychosociaal therapeut in Dordrecht
Geef je onderneming een boost met het incarnatiewiel

Het verhaal van Edith

Ik heb al diverse vrouwen geholpen om hun missie uit te dragen in hun eigen bedrijf. Zo wilde Edith heel graag een eigen coaching bedrijf opzetten. Haar perfectionisme en haar angst niet goed genoeg te zijn, belemmerden haar in het realiseren daarvan.

 

Het volgen van de training Vind je Levensmissie en het incarnatiewiel brachten hier verandering in. Stapje voor stapje gingen we aan de slag met het helder krijgen van haar talenten en kwaliteiten en het vinden van haar Levensmissie. Ze ziet haar perfectionisme niet langer als een tekortkoming, maar juist als haar unieke gave om van iets moois iets bijzonders te maken. Sinds kort heeft ze haar baan opgezegd en gaat ze vol voor haar eigen bedrijf. 


Lia van den Berg, portret PowerVrouwen, blog van april 2024
Lia van den Berg Psychosociaal therapeut in Dordrecht

Voor jou

Ben jij al een tijdje ondernemer en merk je dat je er minder plezier in hebt dan toen je net begonnen was? Of wil je graag voor jezelf beginnen, maar ben je nog zoekende naar wat je nu precies aan wil bieden? Het helder krijgen van je Levensmissie kan jou hierbij helpen. Het geeft richting, maar wat je uiteindelijk in de wereld zet heeft alles te maken met je talenten, je kwaliteiten en dat waar je echt blij van wordt. Ondernemen vanuit je missie betekent: doen waarvan je het meeste houdt en daar ook nog eens je geld mee verdienen.

 

Mijn aanbod

Ik help je graag om je levensmissie helder te krijgen. Bijvoorbeeld met een sessie door het incarnatiewiel. Je kunt er ook voor kiezen om de training Vind je Levensmissie te volgen. Het incarnatiewiel is hier een onderdeel van. Voor beide diensten geldt dat ze waardevol zijn voor zowel je persoonlijke als ook je ondernemers leven.

 

Maak een vrijblijvende afspraak

Meer weten? Kijk op mijn website bij Vind je Levensmissie! of het incarnatiewiel voor ondernemers. Heb je interesse? Neem dan contact op voor een gratis 30 minutensessie waarbij we samen jouw vraag helder krijgen en ik uitleg wat ik voor je kan betekenen. Mail naar welkom@liavandenberg.nl of stuur een WhatsApp berichtje naar 06-25025032. 

 Download
Deze blog van Lia van den Berg bewaren? Download 'm hier en sla 'm op in jouw digitale inspiratiemap
Blog powervrouwen-Lia-vd-Berg-april 2024
Adobe Acrobat document 61.6 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Marthe (donderdag, 25 april 2024 17:23)

    Wat een mooie persoonlijke reis heb je gemaakt Lia! En dat je dit zo op jouw eigen unieke manier met het incarnatiewiel en de training 'Vind je Levensmissie' overbrengt/overdraagt op andere ondernemers is zo inspirerend én waardevol. Dankjewel daarvoor.

  • #2

    Petra Steffens (vrijdag, 26 april 2024 14:44)

    Lia, heel mooi hoe jij je focust op het helpen vinden van de levensmissie voor ondernemers zodat dit hen richting geeft in alles wat ze doen. Heel inspirerend.