· 

Wandelen voor je brein

PowerVrouwen wil activeren!

 

PowerVrouwen wil activeren staat er op onze site! En dat bedoelen we ook nog eens heel letterlijk want we organiseren leuke wandelingen. En wist je dat wandelen werkt voor je werk want het inspireert en geeft ruimte voor nieuwe ideeën. 

 

Wandelen is goed voor het brein

 

Waarom werkt wandelen nu zo goed? Als je wandelt ga je vooruit! Ja, dat lijkt een open deur, maar je bent in beweging. En beweging zorgt ervoor dat er allerlei geluksstofjes vrij komen in de hersenen.  

 

Het is o.a. wetenschappelijk aangetoond dat het:

  • de kans op hart en bloedvaten vermindert.
  • je helpt tegen depressieve gevoelens. 
  • een positief effect heeft op stressstoornissen
  • het risico op diabetes verlaagt
  • het hersengedeelte beschermt dat wordt geassocieerd met planning en geheugen

Bovendien is het ook nog eens leuk want het brengt je op nieuwe plekken. En je kunt altijd en overal wandelen en wat is nu mooier om dat met andere ondernemers te doen voor 1 bruisende bron van inspiratie. Want met wandelen praat je ook nog eens makkelijker.

 

Rust én energie

 

Wandelen in de natuur heeft je zo veel te brengen én de natuur is eigenlijk overal te vinden. Het kost je helemaal niks, ja wellicht de aanschaf van goede wandelschoenen;-) Daarbij heeft de natuur een soort yin yang effect, aan de ene kant geeft het ons rust en aan de andere kant energie. 

 

En of je nu een sportief type bent of niet, wandelen is geschikt voor iedereen. De natuur helpt je veel meer in het hier en nu te zijn en door te bewegen gaat de energie weer stromen. Wandelen wordt ook aangeraden aan mensen met een burnout en de steeds veranderende omgeving stimuleert je om anders te gaan kijken naar zaken waar je misschien al geruime tijd over tobt.

 

Wandel je mee?

 

Dus genoeg redenen om er lekker op uit te trekken, de natuur in, en mee te wandelen met andere PowerVrouwen.

 

Loop je mee? Leuk! Kijk dan bij onze activiteiten en meld je snel aan. 

 

Wil je zelf een wandeling organiseren? Dan is dat zeker welkom. Stuur een e-mail naar team@powervrouwen.org en wij zetten 'm op de kaart!