· 

Sisterhood

Geschreven door Marthe van der Linden

Steeds vaker zie ik het woord SISTERHOOD voorbij gaan.

 

Ik lees het in een boek, een blog of in een post en ik heb zelfs een t-shirt met dit woord daarop gedrukt staan.

 

Een mooi woord

 

 

Wanneer je op internet zoekt naar de betekenis van Sisterhood, staat er:

  1. zusterschap
  2. nonnenorde
  3. vrouwenbeweging

Natuurlijk zijn de bovenstaande 3 begrippen een wel heel letterlijke vertaling. Wanneer je hier echter eens dieper over na gaat denken, betekent het veel meer dan dat.

 

Zussenliefde

 

In ieder geval betekent het voor mij zoveel meer. Ik ben opgegroeid met 2 zussen. Alledrie zijn wij anders, iedere zus is one of a kind. Ondanks de verschillen is daar altijd die verbondenheid: de zusterlijke liefde. We staan voor elkaar klaar 'When the going gets tough' en we genieten met zijn drieën van alle mooie momenten. Dat is niet dagelijks want we wonen niet dicht bij elkaar. Het mooie echter van in deze tijd leven is de technologie zodat je in verbinding blijft met elkaar bijvoorbeeld via onze 'zussenapp'.

 

Verbondenheid

 

Ik besef maar al te goed dat ik gezegend ben met 2 zussen en ik ben daar dankbaar voor. 

 

Toch kan ik die verbondenheid ook voelen met mijn andere fellow women, mijn sisters all over the world. 

 

Hier bij PowerVrouwen voel ik regelmatig goede energie, good vibes, veel positiviteit en bovenal verbinding. 

 

Ik voel het tijdens de online meetings en helemaal met de Picknick Talks die ik organiseer voor dit platform.

 

Ik denk dat iedere vrouw wel die behoefte heeft om te connecten met andere vrouwen. Bij PowerVrouwen zoeken wij naar die natuurlijke verbinding tussen vrouwelijke ondernemers. Daar is een gevoel van elkaar willen helpen, elkaar ondersteunen in het ondernemerschap. Ook hier is sprake van sisterhood. 

 

Sisterhood gaat dus verder dan een bloedband, een orde of een beweging. Het is elkaar vooruit helpen, het is een knuffel hier en daar, het is een bemoedigend woord, een goed gesprek, zomaar een cadeau omdat je bent zoals je bent en omdat je uniek bent: mijn sister, mijn fellow woman, mijn mede PowerVrouw.

 

Ik stuur je mijn zusterlijke liefde toe om je te laten weten dat je er mag zijn, dat je jezelf mag zijn en dat je mag gaan beseffen dat die potentie, die POWER in jou zit. Laat deze naar buiten komen want het is zo zonde als je niet jouw UNIEKE IK laat zien. 

 

Kijk maar in de spiegel en zeg hardop tegen de vrouw die daar naar je kijkt: You can do it Girl! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0