· 

Leven vanuit je verlangen

Geschreven door Dorine Boudewijn

Verlangen. Dat kan zoiets kleins zijn als trek hebben in een koekje of heel groots: de boel achterlaten en een camping beginnen bij een chateautje in Frankrijk. Voor mij is verlangen vooral een kompas. Het wijst me de weg en vertelt me wat ik nu in mijn dagelijks leven kan veranderen om vandaag nog meer vervulling te ervaren en te leven vanuit flow.

 

Zelf verlang ik geregeld naar een huisje in het bos. Een houten tiny house dat ik in mijn hoofd al helemaal ontworpen en ingericht heb. Ik zit dan met mijn lief op de veranda onder een dekentje uit te kijken over het veld waar we in de verte dieren zien scharrelen. Of we zitten knus bij de kachel. Of we bakken pannenkoeken voor het ontbijt. Of we liggen in het gras en kijken naar de wolken die voorbij glijden terwijl de zon warm op onze huid schijnt. Allemaal luchtfietserij natuurlijk. Ik heb geen huisje in het bos en het ziet er ook niet naar uit dat dat er in de komende twintig jaar van gaat komen. Toch is dit verlangen mij ontzettend dierbaar. Want het zegt mij wat ik op dit moment nodig heb. 

 

Achter elk verlangen zit een boodschap, een diepere essentie. Wat maakt dit droombeeld zo aanlokkelijk? Waarom blijf ik er elke keer naar verlangen? Hoezo is het dit beeld dat zich elke keer weer aan me opdringt? Dat ik telkens terug wil naar het huisje in het bos, betekent niet dat ik mijn huis moet opzeggen of weg moet trekken van de meest bruisende werkplek in Nijmegen, om in the middle of nowhere in een hutje te gaan wonen. Stil staan bij dit verlangen vertelt me dat ik behoefte heb aan rust, dat ik meer momenten voor mezelf mag pakken en mijn eigen ritme mag volgen, dat ik al veel te lang niet ben geweest op de plek waar ik het allerbeste oplaad - de natuur, dat ik het niet alleen wil doen, maar samen wil zijn.  

Kortom: rust en verbinding. Zo zit er achter elk verlangen een essentie die iets zegt over wat je nu nodig hebt. Dat is goed nieuws, want door je te laten (bege-)leiden door je verlangens, kun je nu al starten met het leven waar je van droomt.

 

Leven vanuit je verlangens vraagt dus niet om extreme veranderingen. Geen ik vertrek-achtige taferelen, maar subtiele veranderingen die je leven meer vervulling geven. Mijn boshuisje zegt me dat ik behoefte heb aan rust en opladen. Daar kan ik direct mee aan de slag. Als dit verlangen heel sterk aanwezig is, weet ik dat ik mijn agenda leeg mag vegen om één of een paar dagen de natuur in te trekken. Of ik plan een ochtend in om met een kopje thee op de bank te lezen in een goed boek. Of ik maak tijd om te illustreren. En als ik het helemaal goed doe, plan ik dat niet eenmalig in, maar zorg ik ervoor dat het weer vaste prik wordt in mijn week, zodat ik me opgeladen blijf voelen. Dan leef ik mijn verlangen (in elk geval dit verlangen). 

En wie weet komt dat huisje in het bos er later ook nog wel.

 

Als ik op die manier al mijn verlangens onder de loep neem, dan weet ik niet alleen waar ik misschien ooit wel naartoe wil werken, maar dan weet ik vooral wat ik nu al kan doen om vervulling te vinden in mijn leven. Dan weet ik dat ik hier ben om vanuit de unieke persoon die ik ben mijn kracht en wijsheid te delen met anderen, om samen vanuit nieuwsgierigheid en op speelse wijze het leven te verkennen en ons te verbinden met de natuur. Een hele mond vol en ook gelijk een mooie leidraad voor mijn leven. Bij alles wat ik doe, wat er op mijn pad komt, de keuzes die ik maak, kan ik me afvragen of het past bij mijn essentie. En zo wijzen mijn verlangens me de weg. 

 

Hoe groot je verlangens ook zijn, je kunt ze nu al in essentie leven. Om hiermee goed van start te gaan geef ik voor het Platform PowerVrouwen een workshop op zaterdag 29 april. Hierin gaan we op creatieve en speelse wijze jouw verlangens verkennen en kom je er achter wat jouw essentie is. Zodat je meer plezier aan je dagelijkse bezigheden beleeft als je ze op jouw manier doet. Doe je mee? Voor meer informatie en aanmelden klik je op de zwarte button hieronder.

Dorine Boudewijn, portret PowerVrouwen

 

Dorine Boudewijn is imago- en identiteitscoach bij Studio Do.

 

Zij helpt mensen hun eigenheid te vinden en uitdrukking te geven aan wie ze zijn door middel van hun kleding. Ze werkt vanuit creativiteit, veelal met naald en draad, maar ook met andere prikkelende werkvormen.

 

Wil je meer weten over Dorine en haar werkwijze? Klik dan eens op haar mooie portret. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0