· 

Wat ik zeker weet

Geschreven door Marthe

De vraag ‘Wat weet je zeker?’ van filmrecensent Gene Siskel inspireerde Oprah Winfrey tot haar column 'Wat ik zeker weet' in O, The Oprah Magazine. De vraag bood haar een manier om de balans van haar leven op te maken. Sindsdien schreef Oprah de afgelopen veertien jaar elke maand een column. Deze juweeltjes zijn nu samengebracht in Wat ik zeker weet, een prachtig boek vol inzichten en inspirerende wijsheden van een van de bijzonderste vrouwen ter wereld.

 

Gerangschikt naar onderwerp – vreugde, veerkracht, verbondenheid, dankbaarheid, mogelijkheid, eerbied, helderheid en macht – geven de teksten ons een zeldzaam, krachtig en intiem inkijkje in het hart en de geest van Oprah Winfrey. 

 

Als zelfstandig ondernemer kom je soms op punten te staan dat je het even niet meer ziet zitten. Dat je het bijltje er liever maar bij neer wil gooien en je bij je zelf denkt 'waar ben ik mee bezig, dit lukt me toch niet'. Omring jezelf dan met goede mensen, zoals je familie, je beste vrienden, je mede powervrouwen én dit boek. 

 

Want ook als je geen Oprah fan bent, is dit boek een echte aanrader om te lezen. Het is een prachtig boek met wijsheden en inzichten voor elke dag, waar je inspiratie en kracht uit kunt putten.

 

Tip: lees voor het slapen gaan één of twee hoofdstukken

én voordat je je dag start.