· 

Zorg goed voor jezelf met de juiste voeding

 

Alsjeblieft niet flauwvallen

 

Die dag voelde ik me niet goed, toch zette ik door want afzeggen zag ik als falen en ik was vastbesloten te slagen als ondernemer. 

 

Ik deed mijn uiterste best te luisteren naar de klant en keek mee op het computerscherm. Maar het enige wat ik kon denken, was "alsjeblieft niet flauwvallen, niet flauwvallen, ademhalen, adem de pijn weg, pffff, slokje water nemen, en even wat voorover leunen en ja het gaat weer, de pijn in mijn buik trekt weg. Ik geloof niet dat de klant wat in de gaten had. 

 

Maar één ding was duidelijk: 'zo gaat het niet langer Mart, de enige die hier wat aan kan veranderen, ben je toch echt zelf' 

 

 

Gaat vanzelf wel weer over 

 

In 2014 was ik voor mezelf begonnen en vanaf halverwege 2015 begon het steeds drukker te worden. Ik ging keihard voor mijn eigen bedrijf, werkte bijna non-stop, maar het lukte daarbij niet meer goed voor mijzelf te zorgen. Het was hard werken om als alleengaande ondernemer vanuit een WW-uitkering een eigen bedrijf op te zetten, maar het lukte me. Wel vergat ik mijzelf helemaal met als gevolg dat ik allerlei vage gezondheidsklachten kreeg en elke keer zei ik dan: 'tja, komt gewoon door de drukte en wat stress, vanavond maar vroeg naar bed en even wat beter eten'. Zo ging het met ups en downs maar mijn werkzaamheden namen toe dus ik was goed bezig, dacht ik zo. 

 

Tot dat ik opeens een foto van mijzelf zag en ik mijzelf helemaal niet herkende. Was ik dit, het leek nog maar een schim van mijzelf. Steeds meer en meer werden mijn ogen geopend en merkte ik de dierbare mensen om mij heen weer op. Zij maakten zich zorgen om mij. En ik was in al die jaren ook niet de gezelligste geweest, ik was immers druk, druk. Hoog tijd om aan mijzelf te gaan werken. 

 

 

Een ander pad inslaan

 

Met kleine veranderingen ging ik aan de slag om weer de balans terug te brengen in mijn leven. Daar ik altijd geïnteresseerd ben geweest in voeding, ging ik mij daar weer meer in verdiepen. Duiken in kookboeken, tijdschriften en naar interessante lezingen over voeding. De afgelopen jaren had ik zoveel buikklachten gehad, moeheid, haaruitval en zo nog wat. Er kwam weer veel meer groente op tafel, geen kant-en-klaar maaltijden meer, maar tijd inplannen om zelf weer lekker en gezond te kokkerellen. Een grote hobby van mij die ik al die jaren nogal had verwaarloosd.  

 

 

Zorg goed voor jezelf

 

Ik voel me sinds ongeveer een jaar alweer veel beter. Zorg goed voor mijzelf, zodat ik ook goed voor anderen kan zorgen. Ik ben er nog niet maar werk er hard aan om de juiste balans te vinden tussen privé en werk. Ik wijs nu ook elke startende ondernemer erop 'zorg goed voor jezelf', dan doel ik niet alleen op het financiële aspect-want dat is mijn business- maar vooral op het zorgen van de juiste balans. Voed body, mind en soul op divers gebied, onder andere met de juiste voeding, want het hangt allemaal zo nauw samen. 

 

 

Etentjes

 

Etentjes vind ik zelf een van de leukste sociale activiteiten. Menu's samen stellen, experimenteren, 3-gangen koken en dan gezellige etentjes. Ze staan bij mij weer op de kaart;-) en ja er staat ook een etentje ingepland op de activiteitenagenda. Ik kook bourgondisch vegetarisch/veganistisch en ben een enthousiaste hobbykok. Good food, good people, good life. Je bent van harte welkom!

 

 

Recepten

 

Zo nu en dan experimenteer ik een beetje en zo ontstaan er af en toe verrassende recepten. Deze mango smoothie is heerlijk zoet voor op een zomerse dag. Lekker als tussendoortje voor de zoetekauwers onder ons. 

 

Download
PowerVrouwen, recept Zomerse Mango Smoothie
Recept voor een heerlijke zomerzoete smoothie die vooral geschikt is als tussendoortje als je lekkere trek begint te krijgen. Zoek buiten een heerlijk plekje op en genieten maar!
PowerVrouwen, recept Zomerse mango smoot
Adobe Acrobat document 326.1 KB