· 

Keer angst de rug toe!

Geschreven door Anke van Ommen

Het zijn bijzondere tijden. Daar hoeven we verder niet over uit te wijden. Snappen we allemaal. En in dit soort tijden kunnen we 2 dingen doen.

 

Je overgeven aan de angst. Je onderdompelen in alle ellende die er allemaal op tv en het internet voorbij komt. 

 

Of kiezen voor de liefde. Kiezen voor geloof en vertrouwen. Dat hoe heftig het nu ook allemaal lijkt, we hier uiteindelijk sterker uit gaan komen. En dit blijkbaar is wat de mensheid nu nodig heeft om een paar belangrijke lessen te leren.

 

Ik weet wat ik kies. Ik kies voor het laatste. Ik kies voor de liefde.

 

Niet dat dit altijd gemakkelijk is! Ik bedoel je hoeft de tv maar aan te zetten of het gaat er over. Extra nieuwsuitzendingen, extra talkshows. All day, every day.

 

Niet dat je niet moet weten wat er aan de hand is. Niet dat je niet moet weten wat je moet doen. Natuurlijk niet. Maar toen ik onlangs voorbij Op1 zappte en daar in koeienletters op het scherm zag staan zoiets als 'een tekort aan medicijnen' besloot ik wel dat dit een goed moment was om de tv maar gewoon uit te zetten en naar bed te gaan.

 

Het woord crisis wordt veel in de mond genomen de afgelopen weken. En er is ook zeker een crisis. Maar volgens mij zijn er wel meerdere crisissen op dit moment. En is een media / nieuws crisis er 1 van. Of een 'hoe kunnen we elkaar zoveel mogelijk angst aanjagen' crisis.

 

En in tijden als deze is er voor zover ik het zie maar 1 ding wat je kunt doen.

 

Zorgen dat de tentakels van de angst je niet te pakken krijgen en bewust kiezen om terug te gaan naar liefde. Terug te gaan naar geloof en vertrouwen. Terug te gaan naar je goed voelen.

 

Hoe moeilijk dit soms ook is. En hoe vaak je per dag die keuze ook voor jezelf moet maken. Want angst, geeft alleen maar meer angst. En daar hebben we op dit moment echt genoeg van. 

 

Hoe doe je dat dan? Kiezen voor liefde? En hoe bescherm je jezelf tegen die angst?

 

Dit is hoe ik het doe:

  • Zo min mogelijk tv kijken en nieuwssites en dergelijke zoveel mogelijk vermijden
  • Zo min mogelijk scrollen op social media
  • Als ik op social media ben dan bewust naar die pagina's en mensen gaan van wie ik weet dat ze me inspireren.
  • Mijzelf zoveel mogelijk vullen met informatie die me goed doet voelen. Voor mij is dat boeken lezen en inspirerende trainingen volgen.
  • Als ik naar het nieuws wil kijken niet zomaar de tv aanzetten maar dit heel bewust doen. En me voor te bereiden! Door mij energetisch te beschermen zodat de angst die van het scherm spat niet keihard bij me binnen komt.

En voor de rest? Verder met je dag. Verder met je leven. Want ook dit gaat weer voorbij! 

 

En in de tussentijd? Wat kun je in de tussentijd doen? Nu we met zijn allen opeens zoveel tijd over hebben omdat alle sportclubs, restaurants en dergelijke dicht zijn?  

 

Misschien eens nadenken over wat je wilt met je leven? Of, als straks de rust weer is wedergekeerd, je echt wel verder wilt op de manier zoals het ging.

 

Want als er 1 ding is waar je dit soort situaties voor kan en mag gebruiken, dan is het wel om de balans op te maken. En een wake up call te zijn. Of je door wilt blijven gaan in deze ratrace. Door wilt blijven gaan in de oude patronen. Je vast wilt blijven houden aan de schijnzekerheden. Die opeens helemaal niet meer zo zeker blijken te zijn!!!

 

Of dat je beslist dat het tijd is voor verandering! Dat het tijd is om het heft in eigen handen te nemen. Dat het tijd is voor verandering. Tijd is om te doen waar je van houdt.

 

Er is geen betere tijd dan het nu. Om de weg naar binnen te zoeken. In te voelen wat de les in deze situatie voor jou is. In te voelen in hoe jij zou willen dat het was. En te beginnen met het creëren van hoe je wilt dat het is!

 

-XX-

 

Anke

Reactie schrijven

Commentaren: 0