· 

Het is een keuze. Jouw keuze...

Geschreven door Wendy van den Bos

 

Het is een tijdje geleden dat ik een blog geschreven heb. Ik had er simpelweg de inspiratie en ruimte niet voor.

En dat was nog een keuze ook…

Langzaam, en dan bedoel ik dus ook echt heel langzaam, komt er weer wat meer ruimte in mezelf en zie hier, 

een nieuwe blog voor jou 🙂 

 

Keuze...

 

De afgelopen weken kreeg ik vaak de vraag ‘hoe het gaat met mijn bedrijf in deze tijd’. Op een gegeven moment viel het me op dat ik steeds begin met de woorden “we hebben de keuze gemaakt om…” 
Toen ik daar over nadacht merkte ik hoe belangrijk die ene zin was, ‘we hebben de keuze gemaakt om…’

Die keuze was voor mij heel simpel: Op het moment dat de scholen dicht gingen, zou ik thuis blijven bij de kids, me volledig storten in het thuisonderwijs zodat mijn man kon blijven doorwerken. Aangezien we beiden zelfstandig ondernemers zijn, hij een grote stabiele opdracht heeft én we graag in ons nieuwe huis willen blijven wonen, was de keuze snel gemaakt. 

Dat betekende nogal wat voor mezelf en mijn bedrijf, al wist ik toen nog niet hoeveel ;-). 
Mijn bedrijf verschoof naar de achtergrond. Veel minder online zichtbaar, klanten die hun trajecten on hold zetten, verschuiven, stop moesten zetten, minder nieuwe klanten, minder ruimte voor huidige klanten e.d.

Weet je, dat vond ik niet eens zo heel erg, dat was namelijk de keuze die we gemaakt hebben. Ik wist dat dit zou gebeuren en we kozen er samen voor om het zo te doen. Na een traan van teleurstelling, kwam simpelweg de acceptatie. Het was ok.
(Begrijp me goed, ik ben ook mens, dus af en toe kwam er ook echt een gevoel van frustratie voorbij)

Wat het persoonlijk met me heeft gedaan komt nog wel een keer, iets met ‘dingen doen die je echt niet leuk vindt, maar wel moet…’ maar daar gaat het dit keer niet over 😉

 

Jij hebt een keuze...

 

Het gaat om de keuze die je maakt. 
Sterker nog, niet alleen om die keuze, vooral hoe je er vervolgens mee om gaat.
We hebben allemaal keuzes te maken. 
Jij hebt 100-den keuzes te maken. Kleine en grote.
In deze bizarre tijden worden veel keuzes voor ons gemaakt, of we ze nou leuk vinden of niet. Maar zelfs dan heb jij de keuze hoe je er mee om gaat. Juist ook met je bedrijf. 

Iedereen gaat massaal online. Trainingen, nieuwsbrieven, webinars je wordt er, oké, ik, word er gek van. Ik snap het, maar het is niet mijn ding. Dus heb ik ervoor gekozen er niet in mee te gaan.
Ik ga nu geen online training maken en verkopen. Dat voelt niet oké. Terwijl het me misschien wel geld gaat opleveren en ‘grote, succesvolle’ businesscoaches zeggen dat het moet wil ik overeind blijven en ik er niet kom als ik er nu niet in mee ga. Tja…

Waar baseer jij je keuzes op én hoe sta je ‘achter je zelf gemaakte keuzes?’

Durf jij juist nu, je eigen keuzes te maken? 
Durf jij misschien tegen de stroom in je eigen tempo te volgen? 
Durf jij je bedrijf los te laten, het anders vorm te geven of juist vol door te gaan? 
Durf jij te kiezen voor jezelf, je gezin of juist voor je bedrijf, wat anderen hier ook van vinden? 
Durf jij vol trots te zeggen dat je 100% achter je keuzes staat die je de afgelopen maanden hebt gemaakt?

Ondanks misschien alle weerstand van je eigen emoties, van meningen van anderen, van omgevingsfactoren?

Ik hoop van harte van ‘ja’. Omdat je precies dan je authentieke zelf blijft. Je je goed blijft voelen én je bedrijf echt past bij jou en de klanten die dit zoeken. 
Wil je met me delen hoe je er in staat, wat bovenstaande met je doet? 

Juist nu hebben we mensen nodig die vanuit hun mooie zelf andere kunnen helpen en begeleiden. Juist nu hebben we authenticiteit nodig. Juist nu ben JIJ nodig. 

 

Stel...

 

Stel nou dat het je niet zo goed lukt en je hier iets mee wil. Dat je meer wil kiezen vanuit jezelf. Als persoon én voor je bedrijf.
Stel dat je merkt dat je hier hulp bij kunt gebruiken omdat je het de afgelopen tijd moeilijk vond te staan achter je gemaakte keuzes.
Stel dat je merkt dat het nu de tijd is om hier echt mee aan de slag te gaan
Neem dan hier contact met me op. 

 

Ik heb (weer) de ruimte om, samen met mijn leger Playmobil, met jou aan de slag te gaan. Je te laten kijken naar jezelf én je bedrijf. Zodat jij over een tijdje ook durft te kiezen voor jezelf én voor je bedrijf. Maar dan écht. 

Durf jij?

Juist Jij

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marthe (maandag, 08 juni 2020 16:00)

    Mooi Wendy ❤ Keuzes maken ... het is niet altijd makkelijk. Ik blijf mijn eigen tempo volgen, kies steeds meer voor datgene waar ik blij van word en laat wat meer los...