Rust en Ontspanning


RUST, Het geheim van een stiller hoofd_Saskia Chatillon

RUST

Het geheim van een stiller hoofd

Ik kwam met het boek van Saskia Chatillon in aanraking toen ik het voorbij zag gaan op linkedin. De rust die Saskia zelf uitstraalt, de vormgeving (kleuren) van het boek en natuurlijk de titel "RUST Het geheim van een stiller hoofd" spraken mij direct aan. Ik heb het boek diezelfde dag nog besteld omdat het vaak wel een kippenhok in mijn hoofd lijkt. Ik zocht naar eenvoudige goed toepasbare tools/technieken die ik kon integreren in mijn dagelijkse volle dagen. Elke avond las ik een paar bladzijden voor het slapen gaan en het zorgde o.a. voor een betere nachtrust. Saskia geeft in het boek hele praktische tips en tools waarmee jezelf aan de slag kunt gaan. Lees het, herlees het en ga er zelf mee aan de slag. Het zorgt ervoor dat je meer regie krijgt en neemt over de keuzes in je leven. Met als uiteindelijk doel een stiller hoofd en een fijner leven!

Veel leesplezier en

meer rust toegewenst, Marthe

Wat ik zeker weet, Oprah Winfrey

Wat ik zeker weet

Wijsheid en inzicht voor elke dag

De vraag ‘Wat weet je zeker?’ van filmrecensent Gene Siskel inspireerde Oprah Winfrey tot haar column 'Wat ik zeker weet' in O, The Oprah Magazine. De vraag bood haar een manier om de balans van haar leven op te maken. Sindsdien schreef Oprah de afgelopen veertien jaar elke maand een column. Deze juweeltjes zijn nu samengebracht in Wat ik zeker weet, een prachtig boek vol inzichten en inspirerende wijsheden van een van de bijzonderste vrouwen ter wereld.

 

Gerangschikt naar onderwerp – vreugde, veerkracht, verbondenheid, dankbaarheid, mogelijkheid, eerbied, helderheid en macht – geven de teksten ons een zeldzaam, krachtig en intiem inkijkje in het hart en de geest van Oprah Winfrey. 

 

Als zelfstandig ondernemer kom je soms op punten te staan dat je het even niet meer ziet zitten. Dat je het bijltje er liever maar bij neer wil gooien en je bij je zelf denkt 'waar ben ik mee bezig, dit lukt me toch niet'. Omring jezelf dan met goede mensen, zoals je familie, je beste vrienden, je mede powervrouwen én dit boek. 

 

Want ook als je geen Oprah fan bent, is dit boek een echte aanrader om te lezen. Het is een prachtig boek met wijsheden en inzichten voor elke dag, waar je inspiratie en kracht uit kunt putten.

 

Tip: lees voor het slapen gaan één of twee hoofdstukken én voordat je je dag start, Marthe PowerVrouwen Boekentip, Plan Flow, organiseer Indianentijd, Iris Berger

Plan Flow

Organiseer Indianentijd

 

Het boek Plan Flow, organiseer indianentijd van Iris Berger inspireert tot een werk- en leefstijl waarin jij bepaalt. Jij bent de baas over je eigen leven in werk en privé. Veel zelfstandig ondernemers vinden het lastig hun tijd zo efficiënt mogelijk te benutten. Ze ervaren een voortdurende onrust wat resulteert in stress en een ontevreden gevoel.

 

Hoe houd je jezelf overeind in een wereld waarin alles steeds sneller lijkt te gaan? Laat jij je ver- of afleiden door whatsapp, internet, de sociale media kanalen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk aan het eind van de dag de gedachte: "goh, ik ben druk geweest, maar wat heb ik nu uiteindelijk gedaan?" Druk bezig zijn, is niet hetzelfde als productief bezig zijn. Blijf je zo langere tijd bezig, dan gaat dit aan je knagen. 

 

Dit kleine en prettig te lezen boek (ik las het in 1 dag uit) geeft duidelijke uitleg en stappen om je inspiratie te geven zodat je jouw meest belangrijke werk in diepe concentratie -in een flow- gaat doen. Kom even helemaal los van de klok en van internet en bepaal nu voor jezelf! Het geeft je rust voor lijf en geest, ontspanning, vrijheid én vooral meer tijd!

 

En hoe zit het precies met die indianentijd? Indianen staan dicht bij de natuur en hebben respect voor alles wat leeft. Vrouwen spelen ook een hele belangrijke rol in de Indianenmaatschappij. De juiste balans is voor de Indianen heel belangrijk, op elk gebied.Het diepe gevoel van verbondenheid met de natuur en het vertrouwen op hun intuïtie geeft een hele andere kijk op de wereld. We kunnen de mooiste levenslessen leren van hun manier van leven.