Financieel Bewustzijn

Je kan de boeken bestellen via de affiliate link die bij het boek staat. Je wordt dan doorgestuurd naar de website van de verkoper.


Rijke Pa, Arme Pa, Robert T. Kiyosaki

 

 

Rijke Pa, Arme Pa

 

Het nummer 1 boek aller tijden over persoonlijke, financiële ontwikkeling

 

 

Of je uit de schulden wilt komen, of aan het eind van de maand geld wilt overhouden, of bijzonder welvarend wilt worden, dit boek is een 'must read'. Op een prettig leesbare manier leert Robert Kiyosaki je onder meer hoe geld verdiend wordt en hoe je jouw inkomen kunt laten toenemen, hoe je niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral

hoe je het kunt behouden en voor je kunt laten werken en wat de beste

manier is om financieel voor jezelf te zorgen.

 

 

 

In 'Rijke pa, arme pa':

  • Ontkracht Robert Kiyosaki het fabeltje dat je een hoog inkomen moet hebben om rijk te worden;
  • Betwist hij de overtuiging dat jouw huis tot je vermogen behoort;
  • Laat hij ouders zien waarom ze niet op het schoolsysteem kunnen vertrouwen als het om onderwijs over geld gaat;
  • Stelt hij voor nu en altijd vast wat activa en passiva zijn;
  • Leert hij je wat je jouw kinderen over geld zou moeten leren als je hun een gezonde financiële toekomst wilt geven.

 

Bestel het boek Rijke Pa, arme pa hier.

Dit is een affiliate link.


Rijke Pa, Arme Pa, Robert T. Kiyosaki

 

Kakeibo

 

En toen kwam op een dag het besef dat het risico om financieel opgevouwen in de knop te blijven zitten groter was dan het risico om financieel te groeien en te bloeien

 

Ik was op zoek naar een financieel boek dat aansloot bij mijn manier van denken over geld en kwam uit bij 

 

Kakeibo

 

Ik heb altijd een verkeerde relatie gehad met geld totdat ik in het ondernemerschap een wat ik noem een meltdown had.

 

Natuurlijk stevende ik daar al een tijd op af maar ik kwam er niet uit en liep elke keer weer tegen dezelfde zaken aan.

 

Totdat ik op een dieptepunt kwam en ik zo niet verder wilde. Ik wilde geen angst meer, geen zorgen meer en vooral geen stress meer rondom geld.

 

De omschakeling kwam door mijn voorname vanaf die dag, ergens eind 2018, goed voor mezelf te gaan zorgen. En ik ben dat blijven doen sinds die dag en ik blijf dat doen

 

Want daar is immers waar het begint, bij jouzelf. Alleen jij kunt die keuze maken. Maak 'm vandaag nog, door jezelf te gaan voeden met gezonde voeding, water en voedingsstoffen. Door rust te brengen in je lijf en hersenen door mentale en fysieke oefeningen. 

 

Nee, je zult niet ineens verlost zijn van financiële zorgen en opeens geen leningen meer af te lossen of uit de rode cijfers zijn.

 

Maar je slaat wel het juiste pad in om het voor jezelf mogelijk te maken tot oplossingen te komen. In mogelijkheden te gaan denken in plaats van belemmeringen. Nieuwe verdienmodellen te verzinnen. Financiële plannen op te maken. En om hulp te vragen, want echt waar er zijn mensen, stichtingen, bedrijven die bereid zijn te helpen zodra jij zelf maar die beslissing neemt goed voor jezelf te gaan zorgen. Vandaag nog!

 

' ik voelde me slecht, ik was vermagerd, ik had achterstallige betalingen, was regelmatig aan het hyperventileren en ik zou de volgende dag met een klant gaan lunchen. Ik had geen rooie cent. Ik stuurde hem een mail: 'Vind je het goed de lunch nog even uit te stellen, het gaat nu niet zo goed met me' Ik moet weer even financiële rust zien te vinden' Hij reageerde prompt met: 'geen enkel probleem, wat heb je nodig?' Gekscherend antwoordde ik 5000 euro. Zijn antwoord was 'geen probleem, op welke rekening kan ik het storten?'

 

Na een potje janken, heb ik zijn aanbod aangenomen. En heb ik een contract opgesteld waarin ik aangaf na een maand te beginnen met aflossen in maandelijkse termijnen van 250 euro. Ik heb geen termijn gemist en alles terug betaald. En nee ik heb geen schaamtegevoel, ik heb gevoelens van dankbaarheid en trots.

 

Het gaf letterlijk zoveel lucht en ook het duidelijke besef dat ik het anders wilde en dat ik andere ondernemers wilde gaan helpen financiële rust te gaan vinden.

 

Ik vind mijn manier van denken terug in dit mooie geïllustreerde kasboek, budgetplanner en leefwijze Kakeibo.

 

De Japanse traditie van de Kakeibo is meer dan honderd jaar oud.

 

Hani Motoko was een van de eerste vrouwelijke journalisten in Japan die in 1904 de Kakeibo promootte:

 

Het huishoudboekje voor vrouwen om hun uitgaven te verdelen in potjes en ze op te schrijven. Zo verkregen ze inzicht in hun financiële beslissingen.

 

"Women are capable of combining a happy personal life with the challenges of a career" 

Hani Motoko (1873-1957)

 

 

Bestel het boek Kakeibo hier.

Dit is een affiliate link.


Annemarie van Gaal, Ambitie, Adviezen voor Ondernemers

 

 

Ambitie, Adviezen voor Ondernemers

 

Annemarie van Gaal

 

 

 

Je hebt een eigen bedrijf of je wilt een bedrijf starten, hoe doe je dat? Wat komt er bij kijken, wat zijn de valkuilen, de kansen en de bedreigingen? 

 

Annemarie van Gaal heeft alles meegemaakt, de ups en de downs, en weet als geen ander hoe je een bedrijf opzet en runt.

 

 

Ambitie is een boek over enthousiast en innovatief ondernemerschap.

 

Het staat boordevol praktische adviezen en leert je hoe je moet omgaan met bijvoorbeeld banken, de belastingdienst of boze klanten. Uiteraard komen Annemarie's eigen ervaringen ruimschoots in het boek aan bod.

 

Annemarie van Gaal is een crack op financieel gebied. Ze schopte het van alleenstaande moeder tot een succesvolle ondernemer, eerst in Rusland en vervolgens in Amsterdam als investeerder, belegger in vastgoed en eigenaar van een uitgeverij. Ze werkte mee aan financiële programma's als Dragons Den, Ten einde Raad en Een dubbeltje op zijn kant, waarin ze gezinnen en bedrijven uit hun benarde financiële situatie helpt. 

 

Ambitie is een no-nonsenseboek met praktische tips. Helder geschreven door iemand die uit haar eigen persoonlijke ervaringen put. Bewonderingswaardig zoals Annemarie van Gaal door het ondernemende leven gaat. Aanrader voor de ondernemer die van zijn of haar eigen bedrijf droomt en hier een living van wil maken. Er zit nog een bijlage bij met 25 extra ondernemerstips, zoals:

  • Ga voor Continuïteit
  • Verleid je vaste klanten
  • Verander je Businessmodel
  • Niet klagen
  • Vermijd Afhankelijkheid

Review, Marthe

 

 

Bestel het boek Ambitie, Adviezen voor ondernemers hier.

Dit is een affiliate link.