Boekentips


Wist je dat lezen o.a. bijdraagt aan het verminderen van stress, activering van de hersenen,

je persoonlijke ontwikkeling, een betere concentratie en een goede nachtrust.

 

Genoeg redenen dus om een comfortabele plek op te zoeken en er een goed boek bij te pakken.

Wij hebben alvast een mooie selectie voor jou klaar staan!


PowerVrouwen, boekentip PowerVrouwen, Julia Pimsleur

PowerVrouwen

8 stappen naar groot succes

Steeds meer vrouwen starten een eigen bedrijf, maar slechts 3 procent weet dat bedrijf om te toveren tot een miljoenenbusiness; de meesten blijven steken op het niveau 'leuk en aardig' of komen net rond. Julia Pimsleur niet. Zij slaagde erin door te dringen tot de 1 miljoen dollar-club.  Haar nieuwe missie: meer vrouwen de kans bieden in haar voetsporen te treden.

 

In PowerVrouwen vertelt ze op luchtige en slimme toon hoe zij en verschillende andere vrouwen met een fantastisch idee fondsen ophaalden, een relevant en sterk netwerk bouwden en uiteindelijk opschaalden naar een miljoenenbedrijf. In al hun verhalen zitten krachtige lessen, zoals Julia Pimsleurs eigen besef dat als je als vrouw echt wilt doorbreken, je anders moet denken en doen. Met PowerVrouwen heb je een gids in handen met de mindset, het jargon en de stappen die je nodig hebt om groots te groeien.

 

RUST, Het geheim van een stiller hoofd_Saskia Chatillon

RUST

Het geheim van een stiller hoofd

Ik kwam met het boek van Saskia Chatillon in aanraking toen ik het voorbij zag gaan op linkedin. De rust die Saskia zelf uitstraalt, de vormgeving (kleuren) van het boek en natuurlijk de titel "RUST Het geheim van een stiller hoofd" spraken mij direct aan. Ik heb het boek diezelfde dag nog besteld omdat het vaak wel een kippenhok in mijn hoofd lijkt. Ik zocht naar eenvoudige goed toepasbare tools/technieken die ik kon integreren in mijn dagelijkse volle dagen. Elke avond las ik een paar bladzijden voor het slapen gaan en het zorgde o.a. voor een betere nachtrust. Saskia geeft in het boek hele praktische tips en tools waarmee jezelf aan de slag kunt gaan. Lees het, herlees het en ga er zelf mee aan de slag. Het zorgt ervoor dat je meer regie krijgt en neemt over de keuzes in je leven. Met als uiteindelijk doel een stiller hoofd en een fijner leven!

Veel leesplezier en

meer rust toegewenst, Marthe

Wat ik zeker weet, Oprah Winfrey

Wat ik zeker weet

Wijsheid en inzicht voor elke dag

De vraag ‘Wat weet je zeker?’ van filmrecensent Gene Siskel inspireerde Oprah Winfrey tot haar column 'Wat ik zeker weet' in O, The Oprah Magazine. De vraag bood haar een manier om de balans van haar leven op te maken. Sindsdien schreef Oprah de afgelopen veertien jaar elke maand een column. Deze juweeltjes zijn nu samengebracht in Wat ik zeker weet, een prachtig boek vol inzichten en inspirerende wijsheden van een van de bijzonderste vrouwen ter wereld.

 

Gerangschikt naar onderwerp – vreugde, veerkracht, verbondenheid, dankbaarheid, mogelijkheid, eerbied, helderheid en macht – geven de teksten ons een zeldzaam, krachtig en intiem inkijkje in het hart en de geest van Oprah Winfrey. 

 

Als zelfstandig ondernemer kom je soms op punten te staan dat je het even niet meer ziet zitten. Dat je het bijltje er liever maar bij neer wil gooien en je bij je zelf denkt 'waar ben ik mee bezig, dit lukt me toch niet'. Omring jezelf dan met goede mensen, zoals je familie, je beste vrienden, je mede powervrouwen én dit boek. 

 

Want ook als je geen Oprah fan bent, is dit boek een echte aanrader om te lezen. Het is een prachtig boek met wijsheden en inzichten voor elke dag, waar je inspiratie en kracht uit kunt putten.

 

Tip: lees voor het slapen gaan één of twee hoofdstukken én voordat je je dag start, Marthe PowerVrouwen, boekentip PowerVrouwen, Zielenmissie De weg naar een betekenisvol ondernemend leven, Bas van Vugt

Zielenmissie

De weg naar een betekenisvol ondernemend leven

Ik weet niet goed meer hoe ik in aanraking ben gekomen met hooggevoelig ondernemen van Bas en Mirna.

 

Het is alweer een paar jaar geleden in een periode dat ik op het randje van de overspannenheid zat. Ik ben ze gaan volgen op hun sociale media kanalen en heb ook een erg boeiend en leerzaam business weekend bij ze gevolgd. Ik werd geïnspireerd door hun passie, bevlogenheid en wijze van geven.

 

Toen het boek Zielenmissie er aan zat te komen en ik al een klein stukje heb mogen lezen tijdens een gave 30 dagen challenge van Mirna, heb ik het gelijk op mijn boekenlijst gezet.

 

Net voor mijn zomervakantie heb ik het boek besteld en op een hele mooie groene en rustgevende plek heb ik het in 2 dagen uitgelezen.

 

Het boek beschrijft een hele persoonlijke levensreis van Bas met daarin een duidelijke boodschap. Hij geeft heel veel mooie geverslessen die jou een houvast kunnen bieden tijdens de uitdagingen die je tegen komt in jouw (ondernemende) leven.

 

Een echte aanrader voor een

ieder die nu al worstelend door

het leven gaat, Marthe

PowerVrouwen Boekentip, Plan Flow, organiseer Indianentijd, Iris Berger

Plan Flow

Organiseer Indianentijd

 

Het boek Plan Flow, organiseer indianentijd van Iris Berger inspireert tot een werk- en leefstijl waarin jij bepaalt. Jij bent de baas over je eigen leven in werk en privé. Veel zelfstandig ondernemers vinden het lastig hun tijd zo efficiënt mogelijk te benutten. Ze ervaren een voortdurende onrust wat resulteert in stress en een ontevreden gevoel.

 

Hoe houd je jezelf overeind in een wereld waarin alles steeds sneller lijkt te gaan? Laat jij je ver- of afleiden door whatsapp, internet, de sociale media kanalen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk aan het eind van de dag de gedachte: "goh, ik ben druk geweest, maar wat heb ik nu uiteindelijk gedaan?" Druk bezig zijn, is niet hetzelfde als productief bezig zijn. Blijf je zo langere tijd bezig, dan gaat dit aan je knagen. 

 

Dit kleine en prettig te lezen boek (ik las het in 1 dag uit) geeft duidelijke uitleg en stappen om je inspiratie te geven zodat je jouw meest belangrijke werk in diepe concentratie -in een flow- gaat doen. Kom even helemaal los van de klok en van internet en bepaal nu voor jezelf! Het geeft je rust voor lijf en geest, ontspanning, vrijheid én vooral meer tijd!

 

En hoe zit het precies met die indianentijd? Indianen staan dicht bij de natuur en hebben respect voor alles wat leeft. Vrouwen spelen ook een hele belangrijke rol in de Indianenmaatschappij. De juiste balans is voor de Indianen heel belangrijk, op elk gebied.Het diepe gevoel van verbondenheid met de natuur en het vertrouwen op hun intuïtie geeft een hele andere kijk op de wereld. We kunnen de mooiste levenslessen leren van hun manier van leven. 

PowerVrouwen, boekentip, Playing Big Tara Mohr

Playing Big

Practical Wisdom for Women Who Want to Speak Up, Create, and Lead

Playing Big is veel meer loyaal zijn aan je dromen dan aan je angsten.

 

Tara Mohr is een Amerikaanse coach en grondlegger van het 'Playing Big Leadership' programma voor vrouwen. Tara moedigt vrouwen aan groter te spelen in hun werk en in hun leven. In haar programma en in haar boek stelt zij dat vrouwen zich vaak onnodig klein houden. Hoeveel talenten en kwaliteiten ze ook hebben, vrouwen zien het niet altijd van zichzelf. Playing big gaat over jezelf laten horen en te luisteren naar je innerlijke mentor. 

 

Playing Big 

 

Playing Big staat voor het laten horen van je stem. Het is voor die vrouwen met ambities en dromen die zich vaak onnodig klein houden en te veel luisteren naar dat kritische stemmetje dat zegt: 'nu nog niet of dit kan ik toch niet'. Tara Mohr heeft jarenlange ervaring op het gebied van mindfulness, coaching en welzijn. Dit gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek en spiritualiteit resulteerde in de ontwikkeling van Playing Big. 

 

Handvatten

 

Dit boek geeft je handvatten om je zelftwijfel te overwinnen en je ware dromen en ambities te onderzoeken en te realiseren. In 10 hoofdstukken laat Tara Mohr je zien hoe je kunt luisteren naar je innerlijke mentor en hoe je in je kracht kunt staan zodat je meer voldoening vindt in je leven en werk.

 

Innerlijke mentor

 

Tara Mohr leert ons te luisteren naar onze innerlijke mentor. De wijze, oudere en ervaren persoon die jou niet bekritiseert maar jou juist rustig en kalm adviseert. Tara Mohr geeft op haar website een mooie visualisatie om je eigen innerlijke mentor te ontdekken.

 

Wil je een volgende stap nemen in jouw leven en in jouw bedrijf, dan is dit boek echt een aanrader om te lezen. Het boek geeft een stappenplan hoe je de kracht van innerlijk werk combineert met hele praktische vaardigheden.