Persoonlijke Groei

Je kan de boeken bestellen via de affiliate link die bij het boek staat. Je wordt dan doorgestuurd naar de website van de verkoper.


Boekentip van het platform PowerVrouwen, Een Huis Vol Emoties, Vluchten kan niet meer, door Lia van den Berg

Een Huis Vol Emoties

 

Vluchten kan niet meer

  

Een werk-doe-en-leesboek, geschreven door Lia van den Berg, psychosociaal therapeut met haar eigen praktijk in Dordrecht.

 

Van Lia zag ik diverse mooie posts voorbij komen op facebook over een boek

 

Haar eigen boek met de mooie titel 'EEN HUIS VOL EMOTIES' en de intrigerende ondertitel 'Vluchten kan niet meer'

 

De illustraties en de teksten maakte mij nieuwsgierig want ik hou van lezen én van illustreren. En ik bestelde het boek. Eenmaal in mijn handen, werd het me duidelijk wat een werk én vooral passie dat hier in zit. 

 

Dit is niet alleen maar een boek maar een prachtig vormgegeven Werk-Doe-En-Leesboek. Met schitterende illustraties van Lia zelf. 

 

Lia richt zich in haar werk op mensen die het moeilijk vinden om met hun emoties om te gaan. Zij maakt gebruik van de kracht van de verbeelding. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en maken je bewust van wat er onbewust in je leeft.

 

In het boek word je op avontuurlijke én inspirerende wijze meegenomen in het verhaal van Dora, een vrouw die leeft zoals anderen van haar verwachten. 

 

Al wandelend door het leven van Dora heen maak je kennis met acht verschillende emoties: 

 • angst
 • verbazing
 • afkeer
 • vreugde
 • boosheid
 • verdriet
 • schuld/schaamte
 • liefde

Elke emotie koppelt Lia met haar mooie illustraties en heerlijk ongedwongen verteltrant aan een dier.

Zo is er Timor, het bange konijntje en Moyo, de vlinder die vreugde brengt.

 

Lia start het boek met mooie tips over hoe je dit boek kunt gebruiken, zoals ademhalingsoefeningen en meditatie. Elke emotie sluit zij af met een oefening waarmee je thuis zelf aan de slag kunt.

 

Een aanrader voor een ieder want we hebben allemaal met emoties te 'dealen' en wat Lia zo mooi zegt:

 

'Het leven is een experiment

Het gaat om het proces

Niet om het resultaat

Het kan niet mislukken'


Boekentip PowerVrouwen, The Why Café geschreven door John P. Strelecky

The WHY Café

 

Een Inspirerende Reis naar Jezelf

 

 

Van Esther Krook van Esther Goed Geregeld ontving ik het mooie en bijzondere boek The Why Café, een inspirerende reis naar jezelf, geschreven door John. P. Strelecky.

 

Prachtig! Zodra je begint te lezen, kun je het niet meer weg leggen. Je leest het in één adem uit.

 

Waarom ben je hier?

Ben je bang voor de dood?

Voel je je vervuld?

 

Best pittige vragen. Het zet je aan het denken.

 

Mijn reis, mijn zoektocht, naar het antwoord op deze vragen begon nadat de slopende ziekte Alzheimer bij mijn vader Willem was gediagnosticeerd en na zijn overlijden. Toen was ik 36, nu ben ik 50 ;-)


Heb ik mijn antwoorden gevonden?

 

Ja, dat geloof ik wel, je kunt ook zeggen dat mijn echte reis nu pas is begonnen...

 

Toen Linda, de vrouw van Paul McCartney overleed, zei hij over haar 'De wereld is een mooiere plek geworden omdat zij er heeft geleefd'. Dat is toch magisch!

 

Met deze zin in gedachten zo wil ik door het leven gaan

 

Mijn best doen, elke dag weer, om de wereld wat mooier te maken

 

Dankjewel Esther en dankjewel John P. Strelecky


PostTraumatische Groei, Sterker door Ellende, Anja Jongkind en Greet Vonk van Et Emergo

PostTraumatische Groei

 

Sterker door ellende

 

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend, maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren. 

'Sterker door ellende'. Je vindt dit misschien een gekke titel. En toch kan het echt. Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende? Helemaal nergens voor nodig! Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen. In de wetenschap heet dat fenomeen 'PostTraumatische Groei', een andere benaming voor 'what doesn't kill you, makes you stronger'.

 

In dit boek maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG. Het boek is geschikt voor iedereen die persoonlijk en/of professioneel te maken heeft met ellende of daarin gewoon geïnteresseerd is.

 

Dit boek is geschreven door Anja Jongkind en Greet Vonk van Et Emergo en zij staan met hun mooie portret op onze website.

Persoonlijke review van Marthe:

In maart 2020 ontving ik een mail van Greet waarin zij schreef over het fenomeen 'PostTraumatische Groei', waar zij onderzoek naar had gedaan. Het maakte nieuwsgierig, want net als velen met mij, denk ik zo, was ik wel bekend met het PostTraumatische Stressstoornis maar Groei dat kende ik niet. Op de website www.sterker-door-ellende.nl las ik hier meer over. Het resulteerde in de aanschaf van dit boek én het mooie portret van Et Emergo, dat een deel is van het gezegde 'Luctor Et Emergo', 'Ik worstel en kom boven'. 

 

Ik heb het boek een tijdje laten liggen, ergens was ik bang dat het erg wetenschappelijk geschreven zou zijn. Toen ik echter wat rust en ruimte had, ben ik er goed voor gaan zitten. En wat een fijn boek is dit om te lezen zeg! Het is eigenlijk voor iedereen toegankelijk: voor mensen die zelf in de ellende zitten én voor mensen die in hun privé- of werkomgeving mensen met ellende begeleiden. Door dit boek te lezen, krijg je kennis over PTG waardoor je geprikkeld wordt stappen te gaan zetten in de richting van herstel maar bovenal groei.

 

Als je net als ik een beelddenker bent dan zijn de afbeeldingen heel prettig want daarin krijg je de tekst nog eens visueel in kaart gebracht. En de metaforen en levenswijsheden tussendoor zijn hoopgevend en een cadeautje op zich zoals de levenswijsheid over emoties: 'Een koelkast voor je emoties gebruiken mag; gebruik er echter nooit een vriezer voor'. Of de metafoor: 'Van rups naar vlinder. Het transformatieproces naar jouw eigenheid'.

 

Het boek is heel zorgvuldig samengesteld zodat het erg uitnodigend werkt om het in 1 dag uit te lezen. Tekst met uitleg over PTG, wat het oplevert, waarom het zo belangrijk is en hoe je het kunt bereiken, worden afgewisseld met diverse casussen. En het mooiste en belangrijkste vind ik zelf dat bij PTG de nadruk op de persoon wordt gelegd in plaats van op de klachten of het etiket. Er wordt hier een apart hoofdstuk aan gewijd met een hele bijzondere casus van iemand die haar eigen verhaal voor dit boek heeft geschreven.

 

Mooi en een echte aanrader voor een ieder persoonlijk of voor in jouw professie ❤

 

Tip: eind 2020 is als rijke aanvulling het boek 'Gelukkig door ont-dekken' uitgekomen. Het is een spreukenboek, een boek met ansichtkaarten, een boek met inspirerende teksten en levenswijsheden ineen.

Gelukkig door ont-dekken, Greet Vonk en Anja Jongkind

Boekentip PowerVrouwen, platform voor vrouwelijke ondernemers, PowerVrouwen, Julia Pimsleur

PowerVrouwen

 

8 stappen naar groot succes

 

Steeds meer vrouwen starten een eigen bedrijf, maar slechts 3 procent weet dat bedrijf om te toveren tot een miljoenenbusiness; de meesten blijven steken op het niveau 'leuk en aardig' of komen net rond. Julia Pimsleur niet. Zij slaagde erin door te dringen tot de 1 miljoen dollar-club.  Haar nieuwe missie: meer vrouwen de kans bieden in haar voetsporen te treden. 

In PowerVrouwen vertelt ze op luchtige en slimme toon hoe zij en verschillende andere vrouwen met een fantastisch idee fondsen ophaalden, een relevant en sterk netwerk bouwden en uiteindelijk opschaalden naar een miljoenenbedrijf. In al hun verhalen zitten krachtige lessen, zoals Julia Pimsleurs eigen besef dat als je als vrouw echt wilt doorbreken, je anders moet denken en doen. Met PowerVrouwen heb je een gids in handen met de mindset, het jargon en de stappen die je nodig hebt om groots te groeien.

 

Persoonlijke review van Marthe:

 

Interessant en inspirerend, wel wat Amerikaans, maar je haalt er zeker hele praktische tips uit. Mooi vind ik ook de mantra's die er in staan zoals 'groot worden doe je niet alleen'

 

'Wil jij groots groeien als persoon én met je bedrijf dan zul je stappen moeten ondernemen om te werken aan een andere manier van denken en doen'.

 

Een aantal hele praktische tips zijn bijvoorbeeld:

 1. Ken je cijfers, weet wat je marges zijn. Zeker als je een externe financiering nodig hebt om grootser te groeien moet jij die zaken goed op een rijtje hebben.
 2. En doe research: weet waar je kapitaal vandaan kunt halen. Zij geeft voorbeelden die voor Amerika gelden. Hier in Nederland heb je bijvoorbeeld leningen en subsidiescrowdfunding of qredits
 3. Bouw rustig en heel bewust aan een mooi netwerk van mensen om je heen die jou verder kunnen helpen je bedrijf op te schalen.
 4. Blijf niet alles maar in je eentje doen, maar ga delegeren. Benut je tijd zo efficiënt mogelijk en besteed de zaken uit aan anderen, die daar in uitblinken.
 5. Zorg goed voor jezelf: kracht halen uit je houding. Een juiste balans bewaar je juist door aan jezelf te blijven werken, bijvoorbeeld door meditatie, yoga of pilates.
 6. En de mooiste tip vind ik zelf toch wel: omgeef je met steunpilaren. Zoals wij hier doen bij PowerVrouwen. Hoe mooi is dat!

Tip van Marthe bij de aanvraag voor externe financiering:

Zorg eerst voor rust in hoofd en lijf en ga daarna jouw plan, jouw droom, jouw idee op papier zetten. Eerst in grote lijnen, leg het vervolgens weg en laat het even rusten, maak bijvoorbeeld een lange wandeling, slaap er nog 1 of 2 nachten over. Bespreek het eventueel met je coach of mentor of een goede collega-ondernemer. Ga vervolgens de grote lijnen uitwerken. Stel een financieel plan op, dat hier goed op aansluit. Dit mag uitdagend zijn, maar niet te, wees gewoon realistisch en eerlijk naar jezelf toe.

 

Ik heb zelf goede ervaringen met Qredits.

 

 

Bestel het boek Powervrouwen hier

Dit is een affiliate link.


Wat ik zeker weet, wijsheid en inzicht voor elke dag, Oprah Winfrey

Wat ik zeker weet

 

Wijsheid en inzicht voor elke dag

 

De vraag ‘Wat weet je zeker?’ van filmrecensent Gene Siskel inspireerde Oprah Winfrey tot haar column 'Wat ik zeker weet' in O, The Oprah Magazine. De vraag bood haar een manier om de balans van haar leven op te maken. Sindsdien schreef Oprah de afgelopen veertien jaar elke maand een column. Deze juweeltjes zijn nu samengebracht in Wat ik zeker weet, een prachtig boek vol inzichten en inspirerende wijsheden van een van de bijzonderste vrouwen ter wereld.

 

Gerangschikt naar onderwerp – vreugde, veerkracht, verbondenheid, dankbaarheid, mogelijkheid, eerbied, helderheid en macht – geven de teksten ons een zeldzaam, krachtig en intiem inkijkje in het hart en de geest van Oprah Winfrey. 

 

Als zelfstandig ondernemer kom je soms op punten te staan dat je het even niet meer ziet zitten. Dat je het bijltje er liever maar bij neer wil gooien en je bij je zelf denkt 'waar ben ik mee bezig, dit lukt me toch niet'. Omring jezelf dan met goede mensen, zoals je familie, je beste vrienden, je mede powervrouwen én dit boek. 

 

Want ook als je geen Oprah fan bent, is dit boek een echte aanrader om te lezen. Het is een prachtig boek met wijsheden en inzichten voor elke dag, waar je inspiratie en kracht uit kunt putten.

 

Tip: lees voor het slapen gaan één of twee hoofdstukken én voordat je je dag start, Marthe 

  

 

Bestel het boek Wat ik zeker weet hier.

Dit is een affiliate link.


Wat ik zeker weet, wijsheid en inzicht voor elke dag, Oprah Winfrey

Brain Balance

 

het geheim voor geluk & gezondheid

 

Auteur: Charlotte Labee.

 

Boekrecensie door Marthe:

 

Voed je brein met goed voedsel, beweging en rust.

 

Mooi zoals Charlotte het op een persoonlijke, rustige en duidelijke stap-voor-stap methode uitlegt hoeveel invloed jezelf hebt op het goed zorgen voor je eigen brein.

 

Vergroot je breinkennis. Dat doe je al door het lezen van dit boek, waarin ook praktische tools staan zodat je er zelf eenvoudig mee aan de slag kunt en het kunt integreren in je eigen leven.

 

Vandaag is het Vaderdag en mijn vader Willem kreeg op 68-jarige leeftijd de diagnose  Alzheimer. Ik zag hem langzaamaan gek worden aan deze afschuwelijke mensonterende ziekte. Hij overleed op 71-jarige leeftijd.

 

Zijn tweelingbroer Jilles is dit jaar overleden. Hij kreeg op latere leeftijd ouderdomsdementie. Hij is 85 jaar geworden.

 

Steeds meer mensen kampen met een disbalans in hun hersenen.

 

Ik ben blij dat zij hier zo voor strijdt om dit volop tot mensen door te laten dringen.

 

Zelf leef ik heel bewust zo natuurlijk mogelijk: ik eet mijn voedsel bij voorkeur biologisch en zo puur mogelijk.
Zorg goed voor jezelf, je hersenen en je lijf!

Liefs, Marthe

   

 

Bestel het boek Brain Balance hier.

Dit is een affiliate link.


Think & Grow Rich, Napoleon Hill

Think & Grow Rich

 

Napoleon Hill's klassieker Think & Grow Rich is wereldwijd meer dan 100 miljoen keer verkocht. Naar verluidt heeft dit boek meer miljonairs gecreëerd en is het een grotere bron van inspiratie dan elk ander boek uit de geschiedenis.

 

Think & Grow Rich biedt een complete filosofie voor persoonlijk succes. Het leert je methoden om zelfvertrouwen aan te kweken en voorziet je van een gedetailleerde plattegrond om succes te bereiken.  Think & Grow Rich is een boek dat niet alleen zal veranderen wat je denkt - het verandert de manier waarop je denkt.

 

 

 

 

 

Dit boek heb ik een aantal jaren geleden aangeschaft. Ik heb het gelezen en sindsdien ligt het op mijn nachtkastje.

 

Mocht je het nog niet hebben gelezen: lees en herlees het dan want dit mag je beschouwen als jouw bijbel voor je persoonlijke ontwikkeling.

 

Zoals we nu vaak spreken over de mindset dan was Napoleon Hill dé grote meester op dat gebied. Een van zijn beroemdste uitspraken was dan ook:

 

'Wat de geest van de mens kan bedenken én geloven kan hij bereiken'.

 

Hij noemt ook het belang en de kracht van een zgn Mastermind-groep:

 

'Kies ervoor je aan te sluiten bij mensen die jouw waarden, doelen en interessen delen, maar die toch ieder een sterk verlangen hebben om bij te dragen aan de algemene inspanning. De moed van afzonderlijke individuen is niets vergeleken met die van een verenigd team. Hoe beter je in staat bent de harmonie te behouden, hoe groter de kracht zal zijn.'

 

Ja, het is een flinke pil maar echt het verandert je manier van denken, en geeft zoveel meer rust in je hoofd.

Marthe

 

 

Bestel het boek Think & Grow Rich hier. 

Dit is een affiliate link.


 

 

Playing Big

 

Practical Wisdom for Women Who Want to Speak Up, Create, and Lead

 

Playing Big is veel meer loyaal zijn aan je dromen dan aan je angsten.

 

Tara Mohr is een Amerikaanse coach en grondlegger van het 'Playing Big Leadership' programma voor vrouwen. Tara moedigt vrouwen aan groter te spelen in hun werk en in hun leven. In haar programma en in haar boek stelt zij dat vrouwen zich vaak onnodig klein houden. Hoeveel talenten en kwaliteiten ze ook hebben, vrouwen zien het niet altijd van zichzelf. Playing big gaat over jezelf laten horen en te luisteren naar je innerlijke mentor. 

 

 

 

Playing Big 

 

Playing Big staat voor het laten horen van je stem. Het is voor die vrouwen met ambities en dromen die zich vaak onnodig klein houden en te veel luisteren naar dat kritische stemmetje dat zegt: 'nu nog niet of dit kan ik toch niet'. Tara Mohr heeft jarenlange ervaring op het gebied van mindfulness, coaching en welzijn. Dit gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek en spiritualiteit resulteerde in de ontwikkeling van Playing Big. 

 

Handvatten

 

Dit boek geeft je handvatten om je zelftwijfel te overwinnen en je ware dromen en ambities te onderzoeken en te realiseren. In 10 hoofdstukken laat Tara Mohr je zien hoe je kunt luisteren naar je innerlijke mentor en hoe je in je kracht kunt staan zodat je meer voldoening vindt in je leven en werk.

 

Innerlijke mentor

 

Tara Mohr leert ons te luisteren naar onze innerlijke mentor. De wijze, oudere en ervaren persoon die jou niet bekritiseert maar jou juist rustig en kalm adviseert. Tara Mohr geeft op haar website een mooie visualisatie om je eigen innerlijke mentor te ontdekken.

 

Wil je een volgende stap nemen in jouw leven en in jouw bedrijf, dan is dit boek echt een aanrader om te lezen. Het boek geeft een stappenplan hoe je de kracht van innerlijk werk combineert met hele praktische vaardigheden. 

 

 

 

Bestel het boek Playing Big hier.

Dit is een affiliate link.


Zielenmissie, de weg naar een betekenisvol ondernemend leven, Bas van Vugt

Zielenmissie

 

De weg naar een betekenisvol ondernemend leven

 

Ik weet niet goed meer hoe ik in aanraking ben gekomen met hooggevoelig ondernemen van Bas en Mirna.

 

Het is alweer een paar jaar geleden in een periode dat ik op het randje van de overspannenheid zat. Ik ben ze gaan volgen op hun sociale media kanalen en heb ook een erg boeiend en leerzaam business weekend bij ze gevolgd. Ik werd geïnspireerd door hun passie, bevlogenheid en wijze van geven.

 

Toen het boek Zielenmissie er aan zat te komen en ik al een klein stukje heb mogen lezen tijdens een gave 30 dagen challenge van Mirna, heb ik het gelijk op mijn boekenlijst gezet.

 

Net voor mijn zomervakantie heb ik het boek besteld en op een hele mooie groene en rustgevende plek heb ik het in 2 dagen uitgelezen.

 

Het boek beschrijft een hele persoonlijke levensreis van Bas met daarin een duidelijke boodschap. Hij geeft heel veel mooie geverslessen die jou een houvast kunnen bieden tijdens de uitdagingen die je tegen komt in jouw (ondernemende) leven.

 

Een echte aanrader voor een ieder die nu al worstelend door het leven gaat, Marthe

 

 

Bestel het boek Zielenmissie hier.

Dit is een affiliate link.